Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 19:30 | London, Apr 26 17:30 | New York, Apr 26 13:30
Shanghai, Apr 27 01:30 | Tokyo, Apr 27 02:30 | Sydney, Apr 27 04:30

Ціни на цукор можуть підскочити на 5-18%

Ціни на цукор можуть підскочити на 5-18%




12 листопада 2010 в 12:10 - Роман Зайцев


Ціни на цукор можуть підскочити на 5-18%

Національна асоціація цукровиробників "Укрцукор" прогнозує зростання цін на цукор у країні на 5-18% у грудні 2010 року - січні 2011 року.  



Про це заявив голова правління НАЦУ "Укрцукор" Микола Ярчук у коментарі агентству "УНІАН".

"Ми прогнозуємо, що 1-1,1 тис. доларів за тонну, тобто 7,5-8,5 грн. за кг, буде відпускна ціна", - повідомив Ярчук, зазначивши, що на сьогодні відпускна ціна цукру становить 7,15-7,2 грн./кг.

При цьому, за даними асоціації, собівартість виробництва цукру цього сезону висока й досягає 6,5 грн./кг.

"Ціна почне зростати після закінчення переробки буряка - в грудні-січні. Зростання не буде різким, тому що грає роль те, що зараз сезонне перевиробництво. Цукор виробляється 2 місяці, а реалізується протягом року. Сьогодні його пропозиція вища, ніж попит, а через деякий час вирівнюватиметься", - пояснив він.

При цьому Ярчук зазначив, що великий вплив на внутрішні ціни на цукор має світовий ринок.

"Все залежатиме від того, яка буде світова ціна, тому що в світі дефіцит цукру відчувається. Ціна на світовому ринку постійно зростає, а це впливає на наш ринок, тому що ми залежимо від світової ціни й ціни на цукор-сирець. Усі ці чинники свідчать про те, що ціна може бути стабільною, але високою", - додав він.

За його словами, 2011 року світова ціна на сирець диктуватиме ціну на білий цукор на внутрішньому ринку.

"Сьогодні 780 доларів коштує тонна цукру-сирцю в Одесі, й світові аналітики говорять, що вона ще на 10% збільшиться. Можна спрогнозувати, що цукор із цукру-сирцю теж буде за високою ціною", - зазначив Ярчук.

Як повідомлялося, "Укрцукор" знизив на 20% прогноз виробництва цукру з буряка врожаю 2010 році - до 1,6 млн. тонн.

При цьому, за прогнозами Міністерства аграрної політики, 2010 року в Україні буде вироблено 2 млн. тонн цукру з буряка врожаю 2010 року.

Раніше міністерство прогнозувало виробництво цукру в 2,1-2,2 млн. тонн.

При цьому, за даними Державного комітету статистики, в Україні на 1 листопада 2010 року урожай цукрового буряка становив 11,7 млн. тонн. - це на 50,4% більше, ніж на 1 листопада 2009 року.

За прогнозами Міністерства аграрної політики, цукруового буряка цього року планується зібрати більше 15 млн. тонн.

У 2009 році врожай в Україні цукрового буряка становив 10 млн. тонн.

Ціни на цукор можуть підскочити на 5-18%


Новини Статті Аналітика
Вартість медичних страховок для українських туристів подорожчала Вартість медичних страховок для українських туристів подорожчала Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Дорогоцінні метали дорожчають і будуть дорожчати Дорогоцінні метали дорожчають і будуть дорожчати ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Росія може скасувати зернове ембарго Росія може скасувати зернове ембарго Золото на міжнародних ринках продовжує стабільно і довгостроково дорожчати Золото на міжнародних ринках продовжує стабільно і довгостроково дорожчати Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Азаров доручив міністерствам забезпечити АПК добривами Азаров доручив міністерствам забезпечити АПК добривами Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Росія і Україна одночасно знімуть обмеження на експорт зерна Росія і Україна одночасно знімуть обмеження на експорт зерна Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті