Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 11:51 | London, Apr 26 09:51 | New York, Apr 26 05:51
Shanghai, Apr 26 17:51 | Tokyo, Apr 26 18:51 | Sydney, Apr 26 20:51

Мінекономіки хоче ліцензувати імпорт загальнонаціонального продукту

Мінекономіки хоче ліцензувати імпорт загальнонаціонального продукту




31 січня 2011 в 08:47 - Роман Зайцев


Мінекономіки хоче ліцензувати імпорт загальнонаціонального продукту

Міністерство економічного розвитку та торгівлі звернулося до Кабінету міністрів із пропозицією включити сало та свинину до переліку товарів, імпорт яких підлягає ліцензуванню у 2011 році.



Відповідний проект постанови розміщений на сайті Мінекономрозвитку для обговорення, повідомляє агентство "УНІАН".

Зокрема, перелік товарів пропонується доповнити такими позиціями: свинина свіжа, охолоджена або морожена; сало без пісних частин, свинячий жир і жир свійської птиці, не витоплені та не виділені іншим способом, свіжі або охолоджені, морожені, солоні або в розсолі, сушені або копчені.

Водночас, документом пропонується частково зменшити перелік товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, шляхом виключення з нього фарб друкарських та паперу некрейдованого із водяними знаками.

У пояснювальній записці до документу зазначено, що, за інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства, у 2010 році спостерігалося подальше зменшення середньої вартості однієї тонни імпортованої м‘ясопродукції: свинини мороженої, субпродуктів великої рогатої худоби та інших тварин, сала та тваринних жирів, за винятком яловичини мороженої і м‘яса та м‘ясопродуктів птиці, де відбулося збільшення вартості в 1,6 та 1,4 раза відповідно.

Так, у 2010 році найбільше було імпортовано м‘яса і харчових м‘ясопродуктів птиці - 148,4 тис. тонн (або 45,1%), свинини свіжої, мороженої - 102 тис. тонн (31%), сала без пісних частин, свинячого та пташиного жиру - 38,7 тис. тонн (11,8%) і субпродуктів харчових великої рогатої худоби та інших тварин - 36,6 тис. тонн (11,1%).

При цьому за 11 місяців 2010 року імпортовано всього 3,4 тис. тонн яловичини, або 1% загального обсягу імпорту м‘ясопродукції.

Крім того, й надалі спостерігається тенденція ввезення на територію України низькосортної продукції.

За оперативними даними Держкомветмедицини, імпортувалися переважно низькосортні м‘ясо та м‘ясопродукти, а саме: яловичина, яка складається з тримінгу та субпродуктів; свинина, яка складається з субпродуктів, сала, жиру; м‘ясо птиці, яке складається з м‘яса механічної обвалки, каркасів, субпродуктів.

За інформацією Мінагропроду, ситуація ускладнюється ще й тим, що виробники країн Європейського Союзу, маючи значні преференції, зокрема дотаційне виробництво та експортні субсидії, експортують до України м‘ясну продукцію за цінами, які значно нижчі, ніж на українському ринку.

Такий імпорт м‘ясної продукції може бути фактором дестабілізації у розвитку вітчизняного тваринництва та спричинити витіснення з ринку тваринницької продукції власного товаровиробника, що, своєю чергою, загрожує продовольчій безпеці держави.

"Таким чином, Міністерство аграрної політики та продовольства вважає, що з метою здійснення захисту вітчизняного ринку необхідно запровадити ліцензування імпорту деяких товарів групи 02 за погодженням з Мінагрополітики", - зазначається у пояснювальній записці.

Мінекономіки хоче ліцензувати імпорт загальнонаціонального продукту


Новини Статті Аналітика
Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання
Держава витратила 800 мільйонів на імпортні ліки Держава витратила 800 мільйонів на імпортні ліки Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Мінекономіки Білорусі чекає розгону інфляції до 33-39% Мінекономіки Білорусі чекає розгону інфляції до 33-39% Глобалізація світових логістичних систем Глобалізація світових логістичних систем ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Росія може скасувати зернове ембарго Росія може скасувати зернове ембарго Пріоритети формування національної інноваційної інфраструктури Пріоритети формування національної інноваційної інфраструктури Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Regal Petroleum отримала від НКРЕ ліцензію на постачання 240 мільйонів кубометрів газу на рік Regal Petroleum отримала від НКРЕ ліцензію на постачання 240 мільйонів кубометрів газу на рік Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті