Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 10:40 | London, Apr 26 08:40 | New York, Apr 26 04:40
Shanghai, Apr 26 16:40 | Tokyo, Apr 26 17:40 | Sydney, Apr 26 19:40

"Нафтогаз" і "Газпром" з наступного тижня зможуть добувати нафту на чорноморському шельфі

"Нафтогаз" і "Газпром" з наступного тижня зможуть добувати нафту на чорноморському шельфі




24 грудня 2010 в 07:44 - Роман Зайцев


"Нафтогаз" і "Газпром" з наступного тижня зможуть добувати нафту на чорноморському шельфі

"Нафтогаз" і "Газпром" планують на початку тижня підписати СП з видобутку нафти і газу на шельфі Чорного моря.



Про це "Комментариям" розповів Богдан Соколовський, екс-уповноважений президента з міжнародних питань енергетичної безпеки.

За його словами, створення спільного україно-російського підприємства на шельфі не призведе до зниження енергозалежності Києва від імпортних постачань палива.

"Якщо навіть "Газпром"» матиме у новоствореному підприємстві хоча б один відсоток акцій - все одно саме він буде "замовляти музику". Це така практика. Росіяни вміють так поставити роботу. Тому. Говорити про диверсифікацію поставок енергоресурсів не доводиться", - вважає він.

"Є ще один нюанс. Потрібно буде залучати інвестиції. А де ці гроші брати? Швидше за все, їх дадуть російські банки, у яких відсотки часто вищі, ніж у кредитів західних компаній. І я можу сказати з упевненістю, що для росіян цей проект є комерційно вигідним. А ось ми запускаємо монополіста в наші стратегічні запаси" - заявив Соколовський.

За його словами, російська компанія не зможе представити у створюваному підприємстві сучасні технології видобутку вуглеводнів на морському шельфі.

"Для того, щоб розробляти шельф, потрібні технології і гроші. А сучасних технологій у "Газпрому" немає. Тому, думаю, що СП змушене буде закуповувати технології, наприклад, у тих же норвежців", - продовжив співрозмовник.

"У мене така версія, що ці два СП - з розробки шельфу та видобутку вугільного метану, покликані зафіксувати територію і заморозити будь-які роботи в цьому напрямку. Щоб інші компанії не прийшли в ці проекти. І Україна буде продовжувати нарощувати імпорт російського газу" - спрогнозував Соколовський.

Нагадаємо, на початку грудня прес-служба "Газпрому" повідомила, що компанія створить два спільних підприємства з "Нафтогазом" з видобутку газу із вугільних пластів на території України та з розробки родовища на шельфі Чорного моря.

Такої домовленості було досягнуто в Москві на зустрічі голови "Газпрому" Олексія Міллера і міністра палива і енергетики України Юрія Бойка.

21 грудня голова правління НАКу Євген Бакулін і голова правління "Газпрому" Олексій Міллер підписали Меморандум про створення "метанового" СП.

Пізніше міністр Бойко, заявив що головна мета цього спільного підприємства - збільшити безпеку роботи українських шахтарів.

Саме ж СП, за заявою української влади, буде створено компаніями на паритетних умовах.

"Нафтогаз" і "Газпром" з наступного тижня зможуть добувати нафту на чорноморському шельфі


Новини Статті Аналітика
Nissan Motor і Mitsubishi Motors домовилися про створення СП по виробництву міні-карів Nissan Motor і Mitsubishi Motors домовилися про створення СП по виробництву міні-карів "Нафтогаз" втратить через конфлікт з RUE близько $ 1,1 млрд. та завантажить українську ГТС на найближчі чотири роки Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Європа істотно скоротила споживання російського газу Європа істотно скоротила споживання російського газу Фірташ має непогані перспективи захопити український хімпром Фірташ має непогані перспективи захопити український хімпром ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
"Нафтогаз України" продав ОВДП на 5 млрд грн "Дельта банку" Перспективи нафто-газового сектору в Україні Перспективи нафто-газового сектору в Україні Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
"Газпром" і Японія вкладуть 7 мільярдів в зріджений газ Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
"Газпром" каже, що ні про що з Україною не домовлявся Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті