Інвестиції.орг

Kyiv, Mar 19 09:05 | London, Mar 19 07:05 | New York, Mar 19 03:05
Shanghai, Mar 19 15:05 | Tokyo, Mar 19 16:05 | Sydney, Mar 19 18:05

"Газпром" і Японія вкладуть 7 мільярдів в зріджений газ

"Газпром" і Японія вкладуть 7 мільярдів в зріджений газ




27 травня 2011 в 10:40 - Роман Зайцев


"Газпром" і Японія вкладуть 7 мільярдів в зріджений газ

"Газпром" і японські компанії вкладуть 7 мільярдів доларів у будівництво нового заводу з виробництва зрідженого природного газу у Владивостоці.



Сказало журналістам джерело в "Газпромі", передає Reuters.

За словами джерела, потужність заводу з 2017 року запланована на рівні 10 мільйонів тонн ЗПГ на рік.

Із запуском підприємства, який намічений на 2016 рік, поточні можливості експорту СПГ газового монополіста подвояться - зараз "Газпром" виробляє близько 10 мільйонів тонн ЗПГ на рік на єдиному з діючих у РФ таких заводів на Сахаліні.

"Інвестиції в будівництво заводу за весь період складуть 7 мільярдів доларів, окупність проекту - 7-8 років", - сказало джерело.

У якому співвідношенні боку розподілять між собою інвестиції і які компанії будуть брати участь з японської сторони, він не уточнив, сказавши лише, що їх чотири.

Отримати офіційний коментар "Газпрому" поки не вдалося.

З щорічно вироблюваних 10 мільйонів тонн ЗПГ завод планує 7 мільйонів експортувати до Японії, а решту 3 мільйони - в Південну Корею.

У перспективі потужність заводу планується довести до 20 мільйонів тонн, сказало джерело, не уточнивши, який термін для цього буде потрібно.

Аварія на АЕС у Фукусіма в березні поставила Японію на межу ядерної катастрофи, обрушила світові ринки акцій і сировини.

У Японії почалися небачені відключення електроенергії та дефіцит моторного палива.

Незабаром після катастрофи на АЕС у Японії російська влада пообіцяли збільшити поставки енергоносіїв до Японії, проте учасники ринку підрахували, що ресурси для цього обмежені.

Єдиний російський завод з виробництва ЗПГ у рамках проекту Сахалін-2 знаходиться недалеко від Японії, але майже весь річний обсяг виробництва вже зарезервовано за довгостроковими контрактами.

"Газпром" заявив, що готовий допомогти Японії, підвищивши експорт газу в Європу, щоб постачальники СПГ змогли перенаправити його до Японії.

Однак аналітики розкритикували такий шлях порятунку, засумнівавшись, що Європа, яка вирішила знизити свою енергозалежність від РФ, візьме більше російського газу, особливо враховуючи, що "Газпром" вже зголосився компенсувати зниження поставок через конфлікт в Лівії.

Природні катаклізми в Японії збільшили експортні плани і державної "Роснефти", що заявила про плани подвоїти в цьому році поставки нафти в цю країну.

"Газпром" і Японія вкладуть 7 мільярдів в зріджений газ


Новини Статті Аналітика
Moody’s помістило рейтинги 13 японських позичальників в список на перегляд з можливістю зниження Moody’s помістило рейтинги 13 японських позичальників в список на перегляд з можливістю зниження 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 26.04.2011. Падіння при низькій активності Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 26.04.2011. Падіння при низькій активності
Європа істотно скоротила споживання російського газу Європа істотно скоротила споживання російського газу Принцип інвестора венчурних проектів або бізнес-ангела Принцип інвестора венчурних проектів або бізнес-ангела Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 18.04.2011. Китай піднімає норму резервування Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 18.04.2011. Китай піднімає норму резервування
Fitch переглянуло прогноз по рейтингах Японії у бік пониження Fitch переглянуло прогноз по рейтингах Японії у бік пониження Актуальні напрями інвестиційних проектів Актуальні напрями інвестиційних проектів Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції
"Газпром" каже, що ні про що з Україною не домовлявся Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 13.04.2011. І знову неспокій Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 13.04.2011. І знову неспокій
Клюєв запрошує іспанські гроші в українське село Клюєв запрошує іспанські гроші в українське село Вплив фінансової стійкості банківської системи на ефективність функціонування національної інноваційної інфраструктури Вплив фінансової стійкості банківської системи на ефективність функціонування національної інноваційної інфраструктури Щотижнева статистика публІчних ІСІ:  31.03-06.04.11 р. Щотижнева статистика публІчних ІСІ: 31.03-06.04.11 р.

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Як байка, так і життя ціниться не за довжину, а за зміст.

Сенека
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті