Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 04:09 | London, Apr 26 02:09 | New York, Apr 25 22:09
Shanghai, Apr 26 10:09 | Tokyo, Apr 26 11:09 | Sydney, Apr 26 13:09

Мінпаливенерго не захотіло ядерного СП з Бразилією

Мінпаливенерго не захотіло ядерного СП з Бразилією




22 жовтня 2010 в 13:40 - Роман Зайцев


Мінпаливенерго не захотіло ядерного СП з Бразилією

Мінпаливенерго не підтримало ідею створення спільного україно-бразильського підприємства в сфері ізотопного збагачення урану.  



Про це повідомило джерело "Дзеркала тижня".

Зокрема, в рамках підготовки офіційного візиту президента Бразилії Україну відвідав керівник Національної комісії Бразилії з атомної енергії Одаір Гонсалес.

Він провів низку зустрічей, в тому числі з керівниками Мінпаливенерго.

Бразильська сторона сподівалася, що буде підписаний меморандум з Мінпаливенерго України про наміри співробітництва у сфері ізотопного збагачення урану шляхом створення спільного підприємства.

Однак джерело, присутнє при переговорах, повідомило, що представники Мінпаливенерго практично прямо заявили бразильській делегації, що з цього питання будуть співпрацювати лише з Росією.

Нагадаємо, що з 2005 року Бразилія на рівні керівництва державного підприємства "Ядерна промисловість Бразилії" (INB) вносить пропозиції українській стороні щодо створення українсько-бразильського міждержавного спільного підприємства з ізотопного збагачення урану.

Ідея полягає в тому, щоб об‘єднати бразильські технології ізотопного збагачення урану (які, за оцінками експертів, істотно дешевші та ефективніші в порівнянні з існуючими у світі та захищені бразильським патентом) з українськими матеріалами та обладнанням.

Об‘єднання зусиль з Україною дозволило б збільшити обсяги виробництва ядерного палива (яке Бразилія виробляє для власних потреб і на експорт) і наростити експорт на ринки третіх країн - до Китаю і Республіки Корея.

Мінпаливенерго не захотіло ядерного СП з Бразилією


Новини Статті Аналітика
Nissan Motor і Mitsubishi Motors домовилися про створення СП по виробництву міні-карів Nissan Motor і Mitsubishi Motors домовилися про створення СП по виробництву міні-карів Інвестиції в готельний сектор Бразилії Інвестиції в готельний сектор Бразилії Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Німеччина відмовляється від атомної енергетики Німеччина відмовляється від атомної енергетики Потенційні ринки для інвестування Потенційні ринки для інвестування ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Росія хоче створити спільне підприємство з Росія хоче створити спільне підприємство з "Турбоатомом" Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Японія не збирається відмовлятися від атомної енергетики Японія не збирається відмовлятися від атомної енергетики Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Росія не знижуватиме цін на газ, поки не об`єднаються Росія не знижуватиме цін на газ, поки не об`єднаються "Нафтогаз" і "Газпром" Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті