Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 07:35 | London, Apr 26 05:35 | New York, Apr 26 01:35
Shanghai, Apr 26 13:35 | Tokyo, Apr 26 14:35 | Sydney, Apr 26 16:35

Квоти на зерно можуть дочасно скасувати

Квоти на зерно можуть дочасно скасувати
Рейтинг: 0
Голосів: 0




16 січня 2011 в 13:24 - Роман Зайцев


Квоти на зерно можуть дочасно скасувати

Міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк не виключає скасування урядом квотування експорту зерна, введеного до 31 березня 2011 року.



Про це він заявив на прес-конференції у Білій Церкві у п'ятницю, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Зараз буде прийнято рішення про збільшення експорту кукурудзи. А найближчим часом, якщо знайдемо взаєморозуміння з зернотрейдерами, то взагалі скасуємо квоти", - сказав міністр.

Він припустив, що питання про скасування квот буде розглянуте в лютому.

Квотування експорту зерна, спочатку введене Кабінетом міністрів на початку жовтня 2010 року на термін до 31 грудня, в кінці року було продовжене до 31 березня 2011 року.

При цьому сумарний розмір квот збільшено на 1,5 млн. тонн - до 4,2 млн. тонн.

Квота на експорт кукурудзи збільшено з 2 млн. тонн до 3 млн. тонн, пшениці - з 0,5 млн. тонн до 1 млн. тонн.

За цей час квоти розподілялися лише один раз способом, що викликав потім різку критику з боку учасників ринку: Кабінет міністрів постановою від 10 листопада 2010 року обмежив термін прийому заявок, тому багато експортерів просто не змогли отримати висновки МінАП та подати заявки.

Спеціально створена комісія 12 листопада 2010 року розподілила 2,182 млн. тонн квоти між компаніями.

Зокрема, ТОВ "Сільськогосподарське підприємство "Нібулон", ТОВ "Кернел-Трейд" і підприємство з іноземними інвестиціями "Сарна" отримали 52,6% квоти на експорт зерна.

Потім Мінекономіки оголосило про прийом заявок з 16 по 30 листопада на експорт кукурудзи в рамках нерозподіленої експортної квоти, що становить 518 тис. тонн, проте вона так і не була розподілена.

Комісія Міністерства економічного розвитку і торгівлі на засіданні 11 січня 2011 року розподілила квоти на експорт зерна в обсязі 2.018 млн. тонн.

При цьому 221 тис. тонн квоти на експорт пшениці і 544 тис. тонн кукурудзи отримало ТОВ "Хліб Інвестбуд", яке належить державній акціонерній компанії (ДАК) "Хліб України".

Квоти на зерно можуть дочасно скасувати


Новини Статті Аналітика
Україна скоротила експорт електроенергії Україна скоротила експорт електроенергії Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання
"Укравтопром" просить ввести квоти для іномарок Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Росія скасує ембарго на експорт зерна з 1 липня Росія скасує ембарго на експорт зерна з 1 липня Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті