Інвестиції.орг

Kyiv, Mar 19 07:44 | London, Mar 19 05:44 | New York, Mar 19 01:44
Shanghai, Mar 19 13:44 | Tokyo, Mar 19 14:44 | Sydney, Mar 19 16:44

В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів

В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів




13 травня 2011 в 12:51 - Роман Зайцев


В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів

Вітчизняні автовиробники звернулися до Кабінету міністрів із проханням врахувати їхню позицію в переговорному процесі щодо створення зони вільної торгівлі з ЄС.



Про це йшлося на парламентських слуханнях "Про стан та перспективи розвитку економічних відносин із ЄС (зона вільної торгівлі) та Митним союзом" у Верховній раді, повідомляє прес-служба асоціації "Укравтопром".

Згідно із повідомленням, автовиробники запропонували у якості тимчасового регулювання ринку ввести квоти на імпорт транспортних засобів та встановити мінімум десятирічний перехідний період, протягом якого будуть поступово знижуватися ставки ввізного мита на продукцію машинобудування, із метою адаптації українських заводів до нових умов діяльності в рамках зони вільної торгівлі.

За словами депутата від БЮТ, голови ради асоціації "Укравтопром" Таріела Васадзе, створення зони вільної торгівлі з ЄС - болюча тема для українських машинобудівників, оскільки цей крок із боку держави визначить "бути чи не бути" високотехнологічним галузям національної промисловості.

"Не викликає сумнівів той факт, що одне з основних завдань зони вільної торгівлі - це створення сприятливих умов для інвестицій з Євросоюзу до України та встановлення більш зрозумілих, прозорих і передбачуваних правил", - зазначив голова ради асоціації.

За словами Васадзе, після ратифікації угоди про зону вільної торгівлі з ЄС надія на прихід серйозних інвестицій у машинобудування залишиться лише ілюзією.

Згідно світовій практиці, відсутність тарифних бар‘єрів під час процесу економічної інтеграції повністю блокує приплив інвестицій у ті галузі промисловості, які не мають великого експортного потенціалу, такого, як, наприклад, у сировинних галузей.

"За зоною вільної торгівлі з ЄС неминуче піде перегляд умов доступу українських товарів на наш головний і найбільш об‘ємний зовнішній ринок - ринок СНД. Митний союз цілком передбачувано встановить тарифні обмеження на імпорт з України, а це зробить ситуацію в нашій промисловості просто патової", - застерігає Васадзе.

"Україна ризикує втратити позиції на власному ринку, позбутися тисяч робочих місць і мільярдів бюджетних надходжень. Саме тому автовиробники Україні закликають всіх учасників переговорного процесу сформувати єдину позицію, яка б враховувала позицію і захищала інтереси вітчизняних виробників", - резюмував Васадзе.

В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів


Новини Статті Аналітика
"Укравтопром" просить ввести квоти для іномарок Уряд хоче корпоратизувати підприємства авіабудування для підвищення конкуренції Уряд хоче корпоратизувати підприємства авіабудування для підвищення конкуренції Огляд українських ринків за 04.02.2011. Підсумки тижня Огляд українських ринків за 04.02.2011. Підсумки тижня
Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Парламент скасував свідоцтва про реєстрацію підприємця Парламент скасував свідоцтва про реєстрацію підприємця Огляд українських ринків за 31.01.2011.Світова кон’юнктура визначає динаміку вітчизняних ринків Огляд українських ринків за 31.01.2011.Світова кон’юнктура визначає динаміку вітчизняних ринків
Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Виселяти українців із власного житла можуть тепер навіть у разі Виселяти українців із власного житла можуть тепер навіть у разі "суспільних потреб" Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Уряд готує формулу Уряд готує формулу "3+1" з митним союзом Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Уряд до осені планує розробити схему реструктуризації та реорганізації Уряд до осені планує розробити схему реструктуризації та реорганізації "Нафтогазу" Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Як байка, так і життя ціниться не за довжину, а за зміст.

Сенека
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті