Інвестиції.орг

Kyiv, Mar 19 04:57 | London, Mar 19 02:57 | New York, Mar 18 22:57
Shanghai, Mar 19 10:57 | Tokyo, Mar 19 11:57 | Sydney, Mar 19 13:57

Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна

Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна
Рейтинг: 0
Голосів: 0




30 травня 2011 в 18:40 - Роман Зайцев


Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна

Експорт зернових з Росії може вирости до 20 мільйонів тонн в поточному зерновому році, якщо врожай складе 85-90 мільйонів тонн.



Про це повідомив президент Російського зернового союзу Аркадій Злочевський, інформує Reuters.

У минулу суботу уряд РФ оголосив про скасування ембарго на експорт зерна з 1 липня 2011 року: заборона була встановлена 15 серпня 2010 року через сильну посуху.

"Експортний потенціал - 15 мільйонів тонн, можемо і 20 направити на експорт, виходячи з плану збору врожаю 85-90 мільйонів тонн. Всі шанси на це є", - сказав Злочевський, виступаючи в Мінекономрозвитку з доповіддю про наслідки посухи.

РФ підвищила прогноз збору врожаю в цьому році до 85-90 мільйонів тонн проти 60,9 мільйона тонн в 2010-му, коли майже третина посівів знищила сильна посуха.

У цьому році Росія збільшила посівні площі, загибель озимих становила 6,6 відсотка, повідомив голова зернового союзу. Країна планує зібрати врожай озимих з 14,5 мільйона гектарів, ярих - з 31 мільйона.

"Отримаємо прогноз - 85-90 мільйонів тонн, на експорт зможемо відправити до 20 мільйонів тонн, при цьому 17 мільйонів тонн залишиться в запасах", - сказав він.

За його оцінками, перехідні запаси зерна в РФ нині становлять 20 мільйонів тонн - це значно вище норм, встановлених продовольчої і сільськогосподарської організацією ООН (ФАО).

"Ми явно недооцінили споживання. На старті сезону оцінювалося, що воно не перевищить 70 мільйонів тонн, реально вийшло приблизно 67,4 мільйона тонн. Ось скільки ми з‘їли за сезон", - сказав Злочевський, зазначивши, що останні десять років перехідні запаси в РФ в середньому становили 10-11 мільйонів тонн - у межах встановленої норми ФАО в 17 відсотків від споживання.

Крім помірного споживання, великі запаси обумовлені прихованим зерном, додав він.

"Ми явно недооцінювали власний урожай. Офіційні дані - 60,9 мільйона тонн. Але, за нинішньою оцінкою, реальний урожай більше на 5-6 мільйонів тонн - вони були заховані, щоб отримати держпідтримку".

Глава зернового лобі підтримав скасування заборони на експорт зерна і запевнив, що це не викличе стрибка цін, заперечивши чолі центробанку, який вранці назвав відновлення експорту головним ризиком для інфляції.

Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна


Новини Статті Аналітика
Україна скоротила експорт електроенергії Україна скоротила експорт електроенергії Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання
Росія з Україною можуть об’єднати авіаактиви Росія з Україною можуть об’єднати авіаактиви Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС "ОАК-Антонов" можуть передати виробничі активи авіабудівних підприємств Росії та Україні ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Медведєв не хоче одностороннього перегляду газових угод Медведєв не хоче одностороннього перегляду газових угод Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Росія скасує ембарго на експорт зерна з 1 липня Росія скасує ембарго на експорт зерна з 1 липня Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Як байка, так і життя ціниться не за довжину, а за зміст.

Сенека
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті