Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 21:04 | London, Apr 26 19:04 | New York, Apr 26 15:04
Shanghai, Apr 27 03:04 | Tokyo, Apr 27 04:04 | Sydney, Apr 27 06:04

Аграрії просять Януковича ветувати мита на експорт зерна

Аграрії просять Януковича ветувати мита на експорт зерна




23 травня 2011 в 17:40 - Роман Зайцев


Аграрії просять Януковича ветувати мита на експорт зерна

Аграрії закликають президента Віктора Януковича ветувати закон, що передбачає введення мит на експорт зерна.



Нагадаємо, парламент 19 травня прийняв законопроект "Про зміни до Податкового кодексу та утвердження ставок експортних мит на деякі види зернових", згідно з яким до 1 січня 2012 року в Україну встановлюються ставки мита на вивіз пшениці і суміші пшениці і жита в 9%, але не менше 17 євро / тонна, ячменю - 14%, але не менше 23 євро / тонна, кукурудзи - 12%, але не менше 20 євро / тонна.

Законопроект був прийнятий у другому читанні і зараз спрямований на підпис президентові.

У направленому на ім‘я глави держави зверненні, повідомляє "Дело", громадські професійні організації АПК просять ветувати цей законопроект.

Звернення підписали голова Аграрного союзу України Геннадій Новіков, президент Асоціації фермерів і приватних землевласників Микола Міркевич, президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченкоі і голова Української зернової асоціації Володимир Клименко.

У зверненні вказується, що через зниження закупівельних цін на розмір мита, збитки сільгоспвиробників складуть більше 6 мільярдів гривень.

Паралельно на цінах негативно позначиться скасування ПДВ при експорті зерна - ця норма Податкового кодексу починає діяти з наступного маркетингового року - з 1 липня 2011.

Втрата зернотрейдерами відшкодування ПДВ відмінусує від закупівельної ціни ще 20%, а в цілому по галузі це виллється в 12 мільярдів гривень втрат.

Упевненості активістам додає те, що недавно Віктор Янукович вже ветував одіозний законопроект про продаж квот на експорт зерна на аукціонах, який також загрожував зниженням закупівельних цін.

Однак на цей раз такий сценарій, швидше за все, не пройде. Президент неодноразово висловлював своє схвалення механізму введення експортних мит і обіцяв підписати такий закон після прийняття парламентом.

Крім того, не варто забувати, що ще на етапі проходження цей законопроект мав позначку "Визначено президентом як невідкладний".

Тож селянам потрібно готуватися до наслідків дії мит на експорт - зниження цін.

При цьому як пояснюють учасники ринку, швидше за все мита введені безстроково, а дата 1 січня 2012 встановлена ​​як рубіжна лише для перегляду і коректувань ставок.

Нинішній рівень ставок мит, закріплений у законі, учасники ринку вже охарактеризували як "загороджувальні".

Крім того, поки залишається незрозумілим механізм їх стягнення.

У кінцевому підсумку рівень запропонованих аграріям цін буде залежати від бази - вартості зерна на світовому ринку.

Однак, навіть якщо рівень цін буде об‘єктивно низьким, аграрії будуть змушені продавати зерно, враховуючи затоварення ринку і необхідність звільнити місце для зберігання майбутнього урожай, який почне надходити на ринок уже через місяць.

Аграрії просять Януковича ветувати мита на експорт зерна


Новини Статті Аналітика
Україна скоротила експорт електроенергії Україна скоротила експорт електроенергії Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання
Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Росія скасує ембарго на експорт зерна з 1 липня Росія скасує ембарго на експорт зерна з 1 липня Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Росія може скасувати зернове ембарго Росія може скасувати зернове ембарго СОТ хоче, щоб Україна знизила експортні мита на брухт СОТ хоче, щоб Україна знизила експортні мита на брухт I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті