Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 15:20 | London, Apr 26 13:20 | New York, Apr 26 09:20
Shanghai, Apr 26 21:20 | Tokyo, Apr 26 22:20 | Sydney, Apr 27 00:20

СОТ хоче, щоб Україна знизила експортні мита на брухт

СОТ хоче, щоб Україна знизила експортні мита на брухт




17 березня 2011 в 10:41 - Роман Зайцев


СОТ хоче, щоб Україна знизила експортні мита на брухт

СОТ звернулася до уряду України з проханням розглянути можливість скасування чинних мит на експорт відходів і брухту чорних металів.



Про це заявив генеральний директор об‘єднання метпідприємств "Металургпром" Василь Харахулах, пише газета "Комерсант-Україна".

Цю інформацію виданню підтвердили газети в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі.

Крім того, в листі заступнику глави МЕРТ Валерію Пятницькому заступник голови управління генерального директорату Єврокомісії з торгівлі Петер Балаш просить роз‘яснити причини ухвалення наприкінці 2010 року Верховною радою закону, який порушує одну з умов вступу України до СОТ.

Ідеться про перенесення терміну зниження експортних мита на брухт кольорових металів.

Як відомо, заборона на експорт кольорового металобрухту діяла до вступу України до СОТ.

У 2008 році було встановлене мито на рівні 30% зі щорічним зниженням ставки на 3 п.п. У 2009 році вона знизилася до 27%, в 2010 році - до 24%.

Але згідно з прийнятим парламентом законом, ставка знизиться до 21% не в 2011 році, а лише в 2014 році.

Як відзначило джерело видання в МЕРТ, Україні швидше за все доведеться відмовитися від перенесення зниження експортних ставок:

"Ми можемо посилатися на конституційну норму, яка передбачає перевагу міжнародних договорів над національними актами. Тобто, якщо в наших зобов‘язаннях перед СОТ є такий графік знижень - ми будемо виконувати його, а не закон, який порушує це зобов‘язання", - сказав співрозмовник видання.

МЕРТ також погодилося повністю скасувати експортні мита на брухт чорних металів, повідомив президент Асоціації вторинних металів Валентин Куличенко.

За його словами, 16 березня між ним, Василем Харахулахом і Валерієм П‘ятницьким був підписаний відповідний меморандум.

"Мита можуть бути скасовані вже в поточному році", - уточнив Куліченко.

Як відомо, з 2002 по 2006 рік при експорті металобрухту стягувалося мито в розмірі 30 євро за тонну.

У 2008 році - в перший рік членства України в СОТ - ставка знизилася до 25 євро, в 2009-му - до 18 євро, в 2010-му - до 16,4 євро. У 2011 році вона становить 14,8 євро за тонну.

У 2012 році, згідно з умовами вступу України до СОТ, ставка повинна була знизитися до 13,2 євро, а в 2013-му - до 11,6 євро і в 2014 році скласти 10 євро за тонну.

У 2010 році Україна експортувала 665 тис. тонн металобрухту на 217,1 млн. доларів.

Його середня закупівельна ціна на внутрішньому ринку становила 304 долара за тонну, експортна - 340 доларів за тонну.

Основні експортери сировини: "Укрмет", "Укрвтормет" і "Тонмет", на їх частку припадає близько 30% всього експорту металобрухту. Близько 90% експортуються до Туреччини, інші - до ЄС і Молдови.

СОТ хоче, щоб Україна знизила експортні мита на брухт


Новини Статті Аналітика
Україна скоротила експорт електроенергії Україна скоротила експорт електроенергії Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання
Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча - незрозумілий спокій Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча - незрозумілий спокій
Росія скасує ембарго на експорт зерна з 1 липня Росія скасує ембарго на експорт зерна з 1 липня Інноваційна інфраструктура України: проблеми та перспективи розвитку Інноваційна інфраструктура України: проблеми та перспективи розвитку Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Росія може скасувати зернове ембарго Росія може скасувати зернове ембарго Як підвищують енергоефективність українські компанії Як підвищують енергоефективність українські компанії ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Україна замiнює експортнi квоти на зерно митом Україна замiнює експортнi квоти на зерно митом Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті