Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 17:07 | London, Apr 26 15:07 | New York, Apr 26 11:07
Shanghai, Apr 26 23:07 | Tokyo, Apr 27 00:07 | Sydney, Apr 27 02:07

Азаров зізнався що Україна купує газ по згубній для економіки ціні

Азаров зізнався що Україна купує газ по згубній для економіки ціні
Рейтинг: 0
Голосів: 0




20 березня 2011 в 13:24 - Роман Зайцев


Азаров зізнався що Україна купує газ по згубній для економіки ціні

Існуючі умови закупівлі газу в Росії згубні для економіки України. Про це заявив прем`єр-міністр Микола Азаров у п'ятницю на зустрічі з представниками британського бізнесу.



"Умови монопольної залежності від одного постачальника, який нам диктує непідйомні ціни - по суті справи, для нашої економіки це згубна перспектива. Або ми домовляємося з нашими партнерами про нормальну угоду про постачання газу, або ми робимо все, щоб диверсифікувати постачання газу в Україну. У нас іншого виходу немає", - сказав Азаров.

При цьому він підкреслив, що керівництво України вітає бажання іноземних компаній працювати в Україні в напрямку розвідки й видобутку сланцевого газу й газу шельфу Чорного моря.

Як повідомлялося, згідно з підписаними у січні 2009 року російсько-українськими газовими контрактами на період до 2020 року, ціна імпорту російського газу розраховується за формулою, яка враховує зміну цін на мазут і газойль.

У законі про державний бюджет на 2011 рік середня ціна імпортованого природного газу прогнозується на рівні 269 доларів за тисячу кубометрів.

У першому кварталі 2011 року ціна газу, що імпортується в Україну, становитиме 264 доларів за тисячу кубометрів.


Водночас, за прогнозами Міністерства енергетики та вугільної промисловості, середньорічна ціна на поставлений ВАТ "Газпром" природний газ для України 2011 року може перевищити 300 доларів за тисячу кубометрів.

Азаров не раз заявляв, що Україна наполягає на перегляді газових контрактів із Росією й має намір переконати російську сторону в необхідності це зробити.

За словами прем`єр-міністра, в першу чергу в контрактах необхідно переглянути формулу формування ціни на газ, що купується Україною в Росії.

Азаров зізнався що Україна купує газ по згубній для економіки ціні


Новини Статті Аналітика
Kulczyk Oil почав буріння на родовищі газу Kulczyk Oil почав буріння на родовищі газу "Ольгівській-14" в Україні Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС Шведська група SEB, можливо, купить третій банк в Україні Шведська група SEB, можливо, купить третій банк в Україні ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Shell буде шукати на Харківщині газ Shell буде шукати на Харківщині газ МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Україна закачала у сховища 13 млрд. кубометрів газу Україна закачала у сховища 13 млрд. кубометрів газу Фірташ має непогані перспективи захопити український хімпром Фірташ має непогані перспективи захопити український хімпром I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Медведєв не хоче одностороннього перегляду газових угод Медведєв не хоче одностороннього перегляду газових угод Перспективи нафто-газового сектору в Україні Перспективи нафто-газового сектору в Україні I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті