Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 06:48 | London, Apr 26 04:48 | New York, Apr 26 00:48
Shanghai, Apr 26 12:48 | Tokyo, Apr 26 13:48 | Sydney, Apr 26 15:48

Найбільша в Італії енергетична компанія хоче добувати вуглеводні в Україні

Найбільша в Італії енергетична компанія хоче добувати вуглеводні в Україні




28 березня 2011 в 16:40 - Роман Зайцев


Найбільша в Італії енергетична компанія хоче добувати вуглеводні в Україні

Мінприроди України і найбільша в Італії енергетична компанія Eni S.p.A. підписали Меморандум про взаєморозуміння, говориться в повідомленні уряду.



Так, міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський зустрівся з генеральним директором компанії Eni S.p.A. Паоло Скароні з метою обговорення можливостей співробітництва у розвідці та видобутку вуглеводневих ресурсів в Україні.

"Компанія та міністерство погодилися на співпрацю, спрямовану на вивчення спільних ініціатив у сфері традиційних і нетрадиційних ресурсів газу і нафти на основі спільного обміну даними, досвідом і технологіями"
, - говориться в повідомленні Кабміну.

Як повідомляється, сторони підписали меморандум про взаєморозуміння, який визначає основу співробітництва, і погодилися створити спільну робочу групу з оцінки таких можливостей.

У НАК Надра України запевняють, що країна має найбільші в Європі запаси сланцевого газу.

Видобуток альтернативних вуглеводнів - один з пріоритетів для нинішньої влади, адже Україна, якій протягом року не вдалося добитися від РФ перегляду невигідної для себе формули ціни імпортованого з Росії газу, хоче скоротити закупівлі дорого палива і шукає альтернативні джерела.

Раніше в Х‘юстоні, США, НАК Нафтогаз України і компанія Exxon Mobil підписали Меморандум про співпрацю у сфері розвідки запасів нетрадиційних вуглеводнів в Україні.

Тим часом напередодні італійська газета Corriere della Sera писала, що в пошуках автономії від Росії гендиректор Eni розробляє план європейської мережі газопроводів, яка сприяла б створенню газового ринку, незалежного від російського газу.

Також видання констатувало, що на тлі викликаних війною в Лівії проблем в енергетичній сфері зміна Скароні на посаді гендиректора у найближчому майбутньому не передбачається.

Італійська газета також відзначила, що Eni може істотно похитнути позиції російського Газпрому в Європі, але на шляху компанії може стати лобі акціонерів в особі уряду Сильвіо Берлусконі.

Нагадаємо також, що Газпром і італійська Eni на паритетній основі є засновниками компанії спеціального призначення South Stream AG, створеної у січні 2008 року для реалізації проекту Південний потік.

Найбільша в Італії енергетична компанія хоче добувати вуглеводні в Україні


Новини Статті Аналітика
Kulczyk Oil почав буріння на родовищі газу Kulczyk Oil почав буріння на родовищі газу "Ольгівській-14" в Україні Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
"Ютейр" і "Мотор Січ" підписали угоду про ремонт авіадвигунів для вертольотів на 20 млн доларів МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС Фірташ має непогані перспективи захопити український хімпром Фірташ має непогані перспективи захопити український хімпром Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Shell буде шукати на Харківщині газ Shell буде шукати на Харківщині газ Перспективи нафто-газового сектору в Україні Перспективи нафто-газового сектору в Україні I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Україна закачала у сховища 13 млрд. кубометрів газу Україна закачала у сховища 13 млрд. кубометрів газу Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті