Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 16:34 | London, Apr 26 14:34 | New York, Apr 26 10:34
Shanghai, Apr 26 22:34 | Tokyo, Apr 26 23:34 | Sydney, Apr 27 01:34

Експерт назвав дві головні причини інфляції в Україні

Експерт назвав дві головні причини інфляції в Україні




4 лютого 2011 в 17:26 - Ілона Чіркова


Експерт назвав дві головні причини інфляції в Україні

У рамках загальноприйнятої економічної моделі НБУ стримує інфляцію шляхом обмеження грошей в обігу.



Однак для України такі підходи є неприйнятними. Таку думку висловив екс-заступник голови правління НБУ Сергій Яременко.

На думку експерта, Україна не повинна орієнтуватися в цьому питанні на західні стандарти, оскільки причини вітчизняної інфляції лежать в іншій площині.

Першою причиною Яременко назвав зовнішні фактори. Федеральна резервна система США друкує долари, підвищуючи ліквідність банківської системи. Але ці гроші не йдуть у реальний сектор, а йдуть на фондові або сировинні ринки.

Таким чином, він додав, що при стагнації світової економіки відбувається надмірне зростання фондових ринків. Тобто надувається чергова бульбашка. І ті країни, які не виробляють, а купують таку сировину, в тому числій Україна, перебувають у дуже поганому становищі.

Другою причиною вітчизняної інфляції експерт назвав високий рівень кредитних ставок.

Він додав, що оскільки підприємства, залучаючи "дорогі позики" автоматично закладають вартість обслуговування кредитів у вартість продукції. При такій монетарній політиці, коли внутрішній сектор перебуває в грошовому голоді, короткі й дорогі гроші можна спрямовувати тільки на імпорт, що провокує подальше збільшення дефіциту торговельного балансу.

А це значить, він сказав, що курс національної валюти буде поступово просідати. "Таргетування інфляції припускає, що зі зростанням цін потрібно боротися "грошовим голодом".

Експерт підсумував, що внутрішнє виробництво ще більше падає, імпорт збільшується і у нас ще один виток інфляції.

За словами Яременка, подальший розвиток будь-яких проектів в економіці буксує через дефіцит національної валюти. Кредитування у валюті не дуже схвалює Нацбанк: після кризи він вводить різні обмеження, наприклад, щодо резервів, а гривні при цьому для кредитування не дає.

На його думку, подальший розвиток будь-яких проектів в економіці буксує через брак грошей у національній валюті. Цих протиріч не помічають ні в уряді, ні в Нацбанку.

Експерт назвав дві головні причини інфляції в Україні


Новини Статті Аналітика
Рада Асоціації Рада Асоціації "Фондове партнерство" звернулась до ДКЦПФР з проханням відновити обіг цінних паперів 12 емітентів Заробіток на аукціонах Заробіток на аукціонах Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції
Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Переваги власного бізнесу Переваги власного бізнесу Огляд ринків Американського континенту за 22.03.2011. Привиди повертаються. Огляд ринків Американського континенту за 22.03.2011. Привиди повертаються.
Дефіцит поточного рахунку НБУ у квітні 2011 р. скоротився до 293 млн доларів Дефіцит поточного рахунку НБУ у квітні 2011 р. скоротився до 293 млн доларів Деякі поради інвестору Деякі поради інвестору Огляд європейських ринків за 22.03.2011. Боргова криза не зникає. Огляд європейських ринків за 22.03.2011. Боргова криза не зникає.
Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі Ефективність інноваційних процесів Ефективність інноваційних процесів Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому
Загальний обсяг нових депозитів у квітні 2011 р. зменшився до 98 млрд грн. Загальний обсяг нових депозитів у квітні 2011 р. зменшився до 98 млрд грн. Управління інвестиційними ризиками підприємства Управління інвестиційними ризиками підприємства Огляд українських ринків за 09.03.2011. Падіння на фоні низьких об’ємів Огляд українських ринків за 09.03.2011. Падіння на фоні низьких об’ємів

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті