Інвестиції.орг

Kyiv, Mar 19 09:17 | London, Mar 19 07:17 | New York, Mar 19 03:17
Shanghai, Mar 19 15:17 | Tokyo, Mar 19 16:17 | Sydney, Mar 19 18:17

Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі

Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі




31 травня 2011 в 11:40 - Роман Зайцев


Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі

Світові ціни на основні продукти харчування до 2030 року можуть зрости більш ніж у два рази.



Такі підрахунки оприлюднила міжнародна благодійна організація Oxfam.

Експерти заявляють, що у випадку, якщо голови держав і урядів не будуть вживати необхідних заходів, вартість зернових культур у найближчі 20 років зросте на 120-180%, повідомляє BBC.

Однією з основних причин такого різкого підвищення цін вони називають глобальну зміну клімату.

Організація закликає світових лідерів покращити регулювання на продовольчих ринках, а також створити всесвітній фонд боротьби зі зміною клімату.

За словами голови Oxfam Барбари Стокінг, "систему розподілу продовольства має бути переглянуто, якщо ми хочемо впоратися з проблемами зміни клімату, різкого зростання цін на продукти харчування, нестачі землі, води й енергії".

У своїй доповіді експерти Oxfam виділили чотири «гарячі точки», жителі яких відчувають найбільшу нестачу продуктів харчування: Гватемала, Індія, Азербайджан і держави Східної Африки.

Основною проблемою Гватемали Oxfam називає залежність місцевих фермерів від імпорту; жителі Індії витрачають на продукти харчування у два рази більше, ніж жителі Великобританії у відсотковому співвідношенні до зарплати; в Азербайджані через погану погоду на 33% скоротився урожай пшениці; у державах Східної Африки у зв‘язку з посухою і хронічним дефіцитом їжі голодують близько 8 мільйонів осіб, у першу чергу - жінки і діти.

Раніше Світовий банк заявляв про те, що в результаті зростання цін на продовольство мільйони людей опинилися за межею бідності.

За даними на квітень 2011 року, ціни на продукти харчування були на 36% вище, аніж рік тому.

Oxfam пов‘язує це з проблемами на Близькому Сході та Північній Африці.

"Кожна сьома людина на планеті голодує щодня, незважаючи на те, що у світі достатньо їжі, щоб нагодувати всіх", - сказала Стокінг.

Oxfam пропонує створити всесвітній фонд боротьби зі зміною клімату, щоб "люди могли захиститися від наслідків зміни клімату, і отримали достатньо коштів для вирощування продуктів харчування".

Окрім того, організація пропонує ввести нові правила управління продовольчими ринками.

Зокрема, Oxfam наполягає на необхідності збільшити стратегічні запаси продовольства, інвестувати у невеликі фермерські господарства, покінчити з практикою вирощування продуктів для біопалива, і збільшувати прозорість на ринках продажу сировини.

Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі


Новини Статті Аналітика
У США зріс дохід від реклами в кінотеатрах У США зріс дохід від реклами в кінотеатрах Деякі поради інвестору Деякі поради інвестору Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції
Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Управління інвестиційними ризиками підприємства Управління інвестиційними ризиками підприємства Огляд ринків Американського континенту за 22.03.2011. Привиди повертаються. Огляд ринків Американського континенту за 22.03.2011. Привиди повертаються.
Постачання металопрокату на українському ринку зросло на 30% Постачання металопрокату на українському ринку зросло на 30% Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Огляд європейських ринків за 22.03.2011. Боргова криза не зникає. Огляд європейських ринків за 22.03.2011. Боргова криза не зникає.
Обсяг реалізованої промпродукції в Україні за 4 місяці виріс на 32,5% Обсяг реалізованої промпродукції в Україні за 4 місяці виріс на 32,5% Епоха нової резервної валюти Епоха нової резервної валюти Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому
Пасажирські міжнародні авіаперевезення в Україні за I кв. зросли на 54% Пасажирські міжнародні авіаперевезення в Україні за I кв. зросли на 54% Китай доріс до другого місця Китай доріс до другого місця Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.02.2011. І знову Китай Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.02.2011. І знову Китай

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Як байка, так і життя ціниться не за довжину, а за зміст.

Сенека
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті