Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 10:23 | London, Apr 26 08:23 | New York, Apr 26 04:23
Shanghai, Apr 26 16:23 | Tokyo, Apr 26 17:23 | Sydney, Apr 26 19:23

До кінця року бензин подорожчає на 1,50 грн.

До кінця року бензин подорожчає на 1,50 грн.




13 жовтня 2010 в 16:20 - Оксана Кадай-Гриців


До кінця року бензин подорожчає на 1,50 грн.

Автозаправки дружно почали змінювати цінники.  



Власне про подорожчання палива ми попереджали. Але що воно буде таким безпардонним, ще минулого тижня наші експерти замовчували. І ось прорвало ... Учасники круглого столу "Прем’єра автоподатків-2011" домовилися до того, що напророкували на кінець року перевищить 9 грн за літр високооктанового бензину.
Полемізуючи з авторами проекту Податкового кодексу з приводу пропозиції Кабміну узаконити з 1 січня 2011 року різке підвищення акцизного податку на популярні марки бензину, Олег Назаренко, генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів сказав: "Компенсувати скорочення доходів держбюджету через скасування щорічного транспортного збору уряд пропонує за рахунок підвищення акцизного податку на бензин на € 50 (за 1 тонну - ред.). Ми вважаємо, що це дуже багато. Це перевищує приблизно в 4-5 разів надходження, які держава отримує зараз від транспортного збору. Ми порахували, що достатньо лише на 7 копійок підняти ціну на бензин, щоб повністю компенсувати припинення надходжень до скарбниці при скасуванні транспортного збору.
Заперечуючи представнику асоціації імпортерів автомобілів, Оксана Сапега, завідуюча сектором Міністерства фінансів, заявила що за розрахунками сума акцизу в ціні бензину зросте на 38 копійок (виходячи з цін на 1 вересня). І при незмінних всіх інших умовах це підніме ціну на бензин приблизно на 46 копійок (за 1 літр - ред.). Але відповісти на запитання ведучого, чому підвищення акцизу відбувається саме на € 50 за 1 тонну, а не, наприклад, на € 49 або на € 19, і з ким консультувався Кабмін перш ніж встановити таку "націнку", представниця Мінфіну відповісти не змогла .
А колега пані Сапєги, Юрій Романюк, начальник відділу Міністерства фінансів уточнив: "Якщо говорити про чистий порівнянні нинішніх цін на бензин і після закладеного в проекті Податкового кодексу підвищення акцизу на паливо, то слід було б оперувати величиною не в 7 копійок, як заявляли тут імпортери , а приблизно копійок на 23-25. І не слід забувати про зниження цим же проектом Податкового кодексу ставки податку на прибуток, здається до 19%. Так що резерв для того, щоб продавці палива не піднімали кінцеві ціни на свій товар рівно на акцизну надбавку , є ».
Намагаючись підсумувати ситуацію, що склалася на ринку палива, і спрогнозувати ціни на найближчу перспективу Сергій Сапегін, директор НТЦ "Психея" припустив наступне: "У зв’язку з планованим підвищенням акцизу на бензин з Нового року з € 132 до € 182 і під впливом деяких інших факторів поточні ціни на таке паливо в роздрібному продажі до кінця року будуть рости на одиниці відсотків на місяць. Що може підняти в підсумку вартість високооктанового бензину до 9 гривень за літр і більше ".
 

До кінця року бензин подорожчає на 1,50 грн.


Новини Статті Аналітика
Вартість медичних страховок для українських туристів подорожчала Вартість медичних страховок для українських туристів подорожчала Дорогоцінні метали дорожчають і будуть дорожчати Дорогоцінні метали дорожчають і будуть дорожчати Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Технології виробництва біопалива Технології виробництва біопалива ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
"Нафтогаз" знову спробує продати на аукціоні бензин за ціною вище ринкової Золото на міжнародних ринках продовжує стабільно і довгостроково дорожчати Золото на міжнародних ринках продовжує стабільно і довгостроково дорожчати Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
"Нафтогаз" на біржових торгах не вдалося продати 12,5 тисяч тонн палива Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Литовці хочуть гнучкої ставки акцизу на бензин в Україні Литовці хочуть гнучкої ставки акцизу на бензин в Україні Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті