Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 13:19 | London, Apr 25 11:19 | New York, Apr 25 07:19
Shanghai, Apr 25 19:19 | Tokyo, Apr 25 20:19 | Sydney, Apr 25 22:19

Литовці хочуть гнучкої ставки акцизу на бензин в Україні



24 травня 2011 в 17:00 - Роман Зайцев


Литовці хочуть гнучкої ставки акцизу на бензин в Україні

Представництво литовської компанії Orlen Lietuva в Україні ініціює розгляд питання про впровадження диференційованої ставки акцизного збору на автомобільні бензини і відновлення колишніх диференціалів на дизельне паливо в залежності від якості продукції.



Про це заяв голова представництва Ігор Майстренко, передає OilNews.

За його словами, компанія вважає справедливим застосування зниженої ставки до продуктів, що відповідають вимогам поточних стандартів країн Євросоюзу (Євро-5, вміст сірки 0,001%).

"З урахуванням різниці в котируваннях на продукти різної якості на європейських ринках пропонуємо встановити ставку акцизного збору на такі продукти на 10 євро за тонну нижче, ніж на стандарт Євро-3 і Євро-4 (сірка 0,015-0,005%)", - сказав Майстренко.

Він також вважає, що потребує повернення до попередніх співвідношень шкала акцизів на дизельне паливо, яка зазнала певних змін в процесі квітневого зниження ставок акцизного податку.

"Так, якщо з 2007 року премія за якість дизпальне з ультранизьким вмістом сірки (0,001%) становила 20 євро за тонну по відношенню до марки з вмістом сірки 0,035% -0,2%, то після згаданих скоротилася до 10 євро за тонну. Це не відповідає пропорціям, які існують на європейському ринку, і фактично позбавляє сенсу ідею диференційованих ставок податків на дизпальне - стимулювання ввезення та виробництва більш якісних нафтопродуктів", - зазначив співрозмовник.

Як приклад ефективності таких підходів Майстренко навів той факт, що після введення Україною гнучких ставок на дизпальне частка низькосірчистого дизеля на українському ринку з 2006 до 2010 року виросла практично з нуля до 70% за рахунок переходу українських НПЗ на випуск низькосірчистого ДТ і заміщення поставок імпортних сірчистих марок євродизелем.

Топ-менеджер упевнений, що із введенням диференційованого акцизу аналогічні процеси відбудуться і на ринку бензину А-95.

"Ми впевнені, що створення цивілізованих стимулів за принципом "вища якість - нижчий податок" для постачання більш якісних нафтопродуктів дозволить збільшити обсяги поставок висококласних нафтопродуктів за імпортом і сприятиме збільшенню його випуску на українських НПЗ", - вважає Майстренко.

При цьому він зазначив, що знижена ставка акцизу на паливо стандарту Євро-5 не зашкодить українським НПЗ, тому що цей продукт ними не випускається і тому не є конкурентом їх продукції.

Він також повідомив, що представництво Orlen Lietuva в Україні готує лист на ім‘я міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойка, в якому ініціює розгляд у міністерстві, а також Експертно-аналітичною групою з питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної галузі пропозицій щодо внесення змін до податкового законодавства для стимулювання постачальників та виробників високоякісних нафтопродуктів.

Як повідомлялося, з 1 січня 2011 року, згідно зі змінами до Податкового кодексу, був скасований транспортний збір, а ставки акцизного збору підвищені на 50 євро за тонну для бензину і 30 євро за тонну для дизпалива.

Отримані від підвищених акцизів кошти планувалося направити на розвиток інфраструктури в рамках підготовки України до проведення Євро-2012.

20 квітня набув чинності закон, яким знижуються ставки акцизного збору на 50 євро за тонну для бензину і на 30 євро за тонну для дизельного палива.

Компанія Orlen Lietuva створена на базі компанії "Мажейкю нафта" і є дочірнім підприємством польського концерну Orlen.

Orlen Lietuva оперує єдиним в країнах Балтії нафтопереробним заводом в м. Мажейкяй і мережею АЗС в Литві. Найбільшими покупцями литовського палива є "Концерн Галнафтогаз" (мережа АЗС ОККО), "Альянс Холдинг" (Shell), "Континіум" (WOG), "Паралель", "КЛО".

Литовці хочуть гнучкої ставки акцизу на бензин в Україні


Новини Статті Аналітика
Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. "ОАК-Антонов" можуть передати виробничі активи авіабудівних підприємств Росії та Україні Огляд вітчизняного фондового ринку за 06.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 06.05.2011 від ІГ Сократ
В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України
Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Міжнародні експерти скептично оцінюють перспективи української економіки Міжнародні експерти скептично оцінюють перспективи української економіки Огляд українських ринків за 23.03.2011. Несміливе зростання Огляд українських ринків за 23.03.2011. Несміливе зростання
Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Українські експортери залишають Європу Українські експортери залишають Європу Огляд українських ринків за 21.03.2011. Ринки впевнено зростають Огляд українських ринків за 21.03.2011. Ринки впевнено зростають
Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Рецепт боротьби Китаю з інфляцією Рецепт боротьби Китаю з інфляцією Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті