Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 10:36 | London, Apr 26 08:36 | New York, Apr 26 04:36
Shanghai, Apr 26 16:36 | Tokyo, Apr 26 17:36 | Sydney, Apr 26 19:36

Уряд вирішив обмежити експорт гречки

Уряд вирішив обмежити експорт гречки
Рейтинг: 0
Голосів: 0




12 жовтня 2010 в 10:20 - Роман Зайцев


Уряд вирішив обмежити експорт гречки

Вперше в новітній історії України може бути введене обмеження на експорт гречки.  



У розробленому Міністерством економіки проекті постанови уряду квота на експорт гречки встановлює на рівні 1 тис. тонн до кінця 2010 року, пише газета "Дело".

Рішення уряду зумовлене ціновим ажіотажем, який склався на ринку в 2010 році - ціна гречки у вересні досягла 20 гривень за кілограм.

Зростання цін було викликане зниженням врожаю цієї культури до 188 тис. тонн.

В майбутньому сезоні, на думку експертів, баланс також залишиться напруженим - майбутній врожай гречки прогнозується на ще меншим, ніж в2010 рівні - не більше 168 тис тонн, зазначає видання.

Також, згідно з документом, Міністерство економіки ініціює квоту на експорт зерна в обсязі 2,702 млн. тонн до 2011 року.

Зокрема, пропонується квоту на експорт пшениці встановити в розмірі 500 тис. тонн, кукурудзи - 2 млн. тонн, ячменю - 200 тис. тонн, а також 1 тис. тонн жита.

Як повідомлялося, 7 жовтня міністр аграрної політики Микола Присяжнюк заявив, що уряд доопрацює питання щодо квотування експорту зерна і встановить розміри квот 11 або 13 жовтня.

Раніше міністр фінансів Федір Ярошенко заявив, що Кабінет міністрів прийняв рішення про введення квот на експорт зерна в обсязі 3,5 млн. тонн: 3 млн. тонн кукурудзи і 0,5 млн. тонн пшениці.

Уряд вирішив обмежити експорт гречки


Новини Статті Аналітика
Україна скоротила експорт електроенергії Україна скоротила експорт електроенергії Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання
Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Росія скасує ембарго на експорт зерна з 1 липня Росія скасує ембарго на експорт зерна з 1 липня Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Мінекономіки Білорусі чекає розгону інфляції до 33-39% Мінекономіки Білорусі чекає розгону інфляції до 33-39% СОТ хоче, щоб Україна знизила експортні мита на брухт СОТ хоче, щоб Україна знизила експортні мита на брухт I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті