Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 23:10 | London, Apr 26 21:10 | New York, Apr 26 17:10
Shanghai, Apr 27 05:10 | Tokyo, Apr 27 06:10 | Sydney, Apr 27 08:10

Аграрії засіють 3 мільйони гектарів улюбленою рослиною Хрущова

Аграрії засіють 3 мільйони гектарів улюбленою рослиною Хрущова




7 квітня 2011 в 15:20 - Роман Зайцев


Аграрії засіють 3 мільйони гектарів улюбленою рослиною Хрущова

У цьому році ярої кукурудзи аграрії посіють більше, що дозволить отримати врожайність вищу за минулорічну - майже 12 мільйонів тонн.



Експорт в цьому випадку може принести Україні 1,8 мільярда долара, пише "Экономические известия".

Незважаючи на зарегульованість ринку зерна та обмеження з експорту, аграрії істотно не переглянули плани з посіву зернових культур, а саме - кукурудзи.

"Ми плануємо в цьому році посіяти близько 3 мільйонів га кукурудзи", - заявив глава Мінагропрода Микола Присяжнюк.

За його даними, площі під цю культуру збільшаться на 71 тисячу га в порівнянні з минулим роком. Міністр пояснює таке рішення тим, що кукурудза є досить рентабельним продуктом.

Це дійсно так, оскільки це одна з найменш вибагливих культур і найбільш затребуваних на світових ринках.

Головна причина інтересу до кукурудзи - вона є самою часто вживаною сировиною для біоетанолу.

Тому в останні кілька років аграрії збільшують її посіви. "Цариця полів" поступається за займаним орним площами тільки ячменю - також експортній культурі, основним ринком збуту якого є Саудівська Аравія, де Україна є основним гравцем. Але цей ринок обмежений і не демонструє динаміки зростання.

Тому, вважає глава Української зернової асоціації Володимир Клименко, нашим аграріям не варто робити ставку на цю культуру в майбутньому.

"Попит на ячмінь з року в рік залишається однаковим як за експортним маршрутом, так і за обсягами, а за кукурудзою - майбутнє", - вважає він.

На кукурудзу попит щорічно зростає і буде зростати в світлі останнього подорожчання нафтопродуктів у світі. Вочевидь, ті країни підсилять напрямки виробництва біоетанолу, який є аналогом бензинів.

Основний виробник кукурудзи - США, всіляко лобіює просування і подорожчання цього продукту на світових ринках.

В Україні в 2010 році посіви під кукурудзу становили 2,740 мільйона га.

Також селяни ризикнуть більше виростити гречки, проса й гороху. "Збільшується посів площі гречки на 88 тисяч га, тобто на 41%. Збільшується посів на 27 тисяч га - на 30% проса", - розповідає міністр Присяжнюк.

Під гречку буде зайнято 303 тисяч га проти 215 тисяч у 2010 році, під просо - 115 тисяч га проти 90.


Горох з 305 тисяч га виросте по посівах до 320 тисяч га.

Під зернові культури в 2011 році буде задіяно 15,6 мільйона га. Потреба АПК в засобах під весняну посівну кампанію в Мінагропроді оцінюють на рівні 35 мільярдів гривень, що на 10 мільярдів гривень більше минулорічного показника. Тільки внаслідок подорожчання палива сектор переплачує 600 мільйонів гривень.

Особливістю цієї посівної кампанії є, як і в минулому році, відставання в сівбі, що автоматично за законами агрономії тягне за собою втрату врожайності.

Аграрії засіють 3 мільйони гектарів улюбленою рослиною Хрущова


Новини Статті Аналітика
Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Росія може скасувати зернове ембарго Росія може скасувати зернове ембарго Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Азаров доручив міністерствам забезпечити АПК добривами Азаров доручив міністерствам забезпечити АПК добривами Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Росія і Україна одночасно знімуть обмеження на експорт зерна Росія і Україна одночасно знімуть обмеження на експорт зерна Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Україна може експортувати близько 20 млн. т. зернових Україна може експортувати близько 20 млн. т. зернових У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті