Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 07:27 | London, Apr 26 05:27 | New York, Apr 26 01:27
Shanghai, Apr 26 13:27 | Tokyo, Apr 26 14:27 | Sydney, Apr 26 16:27

Росія назвала газові родовища, які готова передати спільному підприємству "Нафтогазу" і "Газпрому"

Росія назвала газові родовища, які готова передати спільному підприємству "Нафтогазу" і "Газпрому"
Каталог статейЗа матеріалами: http://kommersant.ua
Рейтинг: 0
Голосів: 0




10 вересня 2010 в 11:25 - Роман Зайцев


Росія назвала газові родовища, які готова передати спільному підприємству "Нафтогазу" і "Газпрому"

Заступник голови ВАТ "Газпром" Валерій Голубєв заявив, що у разі створення спільного підприємства з НАК "Нафтогаз України" Росія готова зі свого боку внести Астраханське газове родовище і деякі родовища на півострові Ямал.  



Джерело в Мінпаливенерго повідомило, що "це не зовсім те, на що ми розраховували". "Нас спочатку цікавили Уренгойське і Астраханське родовища, насамперед перше, яке має відповідну інфраструктуру по доставці газу і найнижчу ціну сировини, що видобувається в Росії", - сказав він.

За його словами, родовища на Ямалі, де газ видобувають в умовах вічної мерзлоти і немає газопроводів, вимагають колосальних капіталовкладень. "Ми говоримо, що за рахунок створення СП хочемо залучити 2,5 млрд дол. на реконструкцію газотранспортної системи, а виходить, що стільки ж доведеться інвестувати в видобуток газу", - підкреслив співбесідник.

За інформацією Мінпаливенерго, собівартість видобутку газу на родовищах Ямала в 1,5 рази вище, ніж на Уренгойському. Відзначимо, що раніше вести розробку на Астраханському родовищі не змогли найбільші світові нафтові компанії ENI і Total через високий вміст сірки в газі, що видобувався там.

Видобуток Україною газу на території Росії розглядається як одна з умов створення спільного підприємства "Нафтогазу" і "Газпрому". Українська сторона готова внести до нього газотранспортну систему і нафтогазове родовище площа Паласа на шельфі Чорного моря, а у відповідь розраховує отримати в Росії родовище, видобуток газу на якому вже складає 30 млрд куб. м на рік. Ці об’єми повинні повністю забезпечити газом українську промисловість за низькими цінами.

Росія назвала газові родовища, які готова передати спільному підприємству "Нафтогазу" і "Газпрому"


Новини Статті Аналітика
"Нафтогаз" знову спробує продати на аукціоні бензин за ціною вище ринкової "ОАК-Антонов" можуть передати виробничі активи авіабудівних підприємств Росії та Україні Огляд українських ринків за 14.01.2011. Підсумки тижня Огляд українських ринків за 14.01.2011. Підсумки тижня
Європа істотно скоротила споживання російського газу Європа істотно скоротила споживання російського газу "Нафтогаз" втратить через конфлікт з RUE близько $ 1,1 млрд. та завантажить українську ГТС на найближчі чотири роки Огляд українських ринків за 11.01.2011. Ринки знаходяться біля історичних максимумів Огляд українських ринків за 11.01.2011. Ринки знаходяться біля історичних максимумів
"Нафтогаз" вперше продав ОВДП на 5 мільярдів приватному банку Фірташ має непогані перспективи захопити український хімпром Фірташ має непогані перспективи захопити український хімпром Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Уряд до осені планує розробити схему реструктуризації та реорганізації Уряд до осені планує розробити схему реструктуризації та реорганізації "Нафтогазу" Перспективи нафто-газового сектору в Україні Перспективи нафто-газового сектору в Україні ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
"Газпром" і Японія вкладуть 7 мільярдів в зріджений газ Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті