Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 08:43 | London, Apr 26 06:43 | New York, Apr 26 02:43
Shanghai, Apr 26 14:43 | Tokyo, Apr 26 15:43 | Sydney, Apr 26 17:43

Польща пропонує Україні відновити постачання газу

Польща пропонує Україні відновити постачання газу




20 квітня 2011 в 11:40 - Роман Зайцев


Польща пропонує Україні відновити постачання газу

Президенти Польщі Броніслав Коморовський під час зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем вчора, 19 квітня, запропонував Україні відновити постачання українського газу до Польщі.



Про це виданню "Комерсант Україна" повідомив голова правління ЗАТ "Девон" Анджей Дізманскі.

"Зустріч була присвячена двом питанням - експорту газу до Польщі з Україною та відновлення роботи компанії" Девон ", - повідомив А.Дізманскі.

За його словами, якщо буде відновлена робота "Девону" на Сахалінському нафтогазовому родовищі (Харківська обл.), Компанія зможе відновити припинені більше двох років тому поставки.

Цю інформацію підтвердив і начальник економічного відділу посольства Республіки Польща в Україні Павло Гембські.

"Спочатку" Девон "якраз і створювався для експорту газу в прикордонні райони Польщі", - зазначив П.Гембські.

Високопоставлене джерело видання в міністерстві повідомив, що відновлення роботи "Девону" - єдиний спосіб відновити експорт газу з Україною.

"Газ, що поставляється нам із Росії, коштує зараз на 40-50 доларів дорожче, ніж паливо в Польщі, і ми не можемо експортувати його через високу ціну", - пояснило джерело, нагадавши, що газ, що видобувається в Україні державними компаніями, може продаватися лише населенню всередині країни: "Девон" може видобувати газ і поставляти його "Нафтогазу" на сході України, а той на умовах заміщення буде перепродувати його до Польщі".

Нагадаємо, на початку 2011 р. Кабінет міністрів України заявив про намір знову почати експорт українського газу до Польщі. Мова йшла про постачання палива в прикордонні області країни, здійснення яких можливе лише з території України. Паливо не надходить у регіон з 2009 р.

У 2004 р. Держкомітет природних ресурсів позбавив ліцензії на розробку Сахалінського родовища партнера компанії "Девон" - ДК "Полтаванафтогазгеологія" - і передав її ЗАТ "Укрнафтобуріння". Пізніше "Девон" та працювала на родовищі "Укрнафта" робили спроби повернути ліцензію через суд.

4 березня 2009 р. Кабмін доручив Мінприроди видати ліцензію НАК "Нафтогаз Україна". Однак у січні минулого року на підставі рішення Окружного адміністративного суду Києва від 8 грудня 2009 р. міністерство надало "Укрнафтобуріння" спеціальний дозвіл на промислову розробку родовища.

26 березня 2010 р. Кабмін відмінив рішення про видачу "Нафтогазу" спеціального дозволу на користування надрами.

Зазначимо, запаси Сахалінського родовища становлять 15 млрд кубометрів газу, 1,7 млн т газоконденсату і 1,7 млн т нафти.

36,38% акцій "Девону" належать польській PGNiG.

Польща пропонує Україні відновити постачання газу


Новини Статті Аналітика
Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Огляд вітчизняного фондового ринку за 06.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 06.05.2011 від ІГ Сократ
В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України
Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Польща вирішила ще почекати з переходом на євро Польща вирішила ще почекати з переходом на євро Огляд українських ринків за 23.03.2011. Несміливе зростання Огляд українських ринків за 23.03.2011. Несміливе зростання
Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. "ОАК-Антонов" можуть передати виробничі активи авіабудівних підприємств Росії та Україні Огляд українських ринків за 21.03.2011. Ринки впевнено зростають Огляд українських ринків за 21.03.2011. Ринки впевнено зростають
Рада Асоціації Рада Асоціації "Фондове партнерство" звернулась до ДКЦПФР з проханням відновити обіг цінних паперів 12 емітентів Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті