Інвестиції.орг

Kyiv, Mar 19 05:54 | London, Mar 19 03:54 | New York, Mar 18 23:54
Shanghai, Mar 19 11:54 | Tokyo, Mar 19 12:54 | Sydney, Mar 19 14:54

Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т.

Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т.




15 жовтня 2015 в 16:40 - Роман Зайцев


Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т.

Зокрема, за прогнозами USDA, урожай фуражного зерна буде зібрано 33,325 млн тонн, включаючи 28 млн тонн кукурудзи.



Україна шукає нові ринки збуту своєї продукції замість зниженого експорту в Росію і країни колишнього СРСР, повідомив міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко.

Клапан 17с28нж Ру16  защита разнообразного промышленного оборудования от недозволенного превышения установленного рабочего давления в рабочих циклах.

Урожай пшениці прогнозується на рівні 25 млн тонн, ячменю — 8 млн тонн, кукурудзи — 28,5 млн тонн, інших культур — 1,5 млн. тонн.

«На 2015/16 МР прогнозована з урахуванням перехідних запасів пропозиція зерна в Україні може скласти 70-74 млн тонн, що повністю забезпечить внутрішнє споживання (24 млн. тонн), сформує експортний потенціал в межах 36-40 млн (9,5 млн тонн) і надійні перехідні запаси на наступний рік».

Міністерство аграрної політики та продовольства (Мінагропрод) прогнозує валовий збір зернових культур у країні в 2015 році на рівні 60 млн тонн, при цьому експорт зерна в наступному маркетинговому році (МР, липень 2015 року – червень 2016) може становити 34-37 млн тонн. Про це повідомила прес-служба Мінагропроду з посиланням на очільника відомства Олексія Павленка.

"На новий зерновий сезон Міністерство аграрної політики та продовольства, попри песимістичні прогнози міжнародних експертів, дає оптимістичну оцінку. Україна намолотить близько 60 млн тонн зернових культур. За умови стабільного рівня внутрішнього споживання в 27 млн тонн і високої конкуренції на світовому ринку, експорт, за попередніми підрахунками, становитиме від 34 до 37 млн тонн", - цитує Павленка прес-служба.

Він наголосив, що досягнення прогнозних показників дасть змогу довести частку українського зерна в обсягах світової торгівлі для пшениці до 8%, а кукурудзи - до 15%. Міністр також повідомив, що за результатами минулого маркетингового року Україна експортувала 34,6 млн тонн, що стало рекордним для країни показником.

Водночас Павленко зазначив, що на внутрішньому ринку залишається досить зернових, аби забезпечувати продовольчу безпеку навіть в умовах кризових явищ. Зокрема, наявні перехідні запаси зернових становлять 11 млн тонн. У тому числі, 4,9 млн тонн пшениці (1,8 млн тонн продовольчої) і близько 5 млн тонн кукурудзи.

Нагадаємо, за даними Держстату, Україна (без урахування тимчасово окупованого Росією Криму) в 2014 році зібрала 63,8 млн тонн зернових і зернобобових, що на 2,4% більше, ніж у 2013 році, і є рекордом для країни за роки незалежності.

 

Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т.


Новини Статті Аналітика
В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві "ОАК-Антонов" можуть передати виробничі активи авіабудівних підприємств Росії та Україні Огляд вітчизняного фондового ринку за 06.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 06.05.2011 від ІГ Сократ
Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України
Nokia прогнозує Nokia прогнозує "істотне зниження" виручки за підсумками II кварталу 2011 р. Міжнародні експерти скептично оцінюють перспективи української економіки Міжнародні експерти скептично оцінюють перспективи української економіки Огляд українських ринків за 23.03.2011. Несміливе зростання Огляд українських ринків за 23.03.2011. Несміливе зростання
Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Експерти назвали три головні загрози світовій економіці Експерти назвали три головні загрози світовій економіці Огляд українських ринків за 21.03.2011. Ринки впевнено зростають Огляд українських ринків за 21.03.2011. Ринки впевнено зростають
Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Українські експортери залишають Європу Українські експортери залишають Європу Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Як байка, так і життя ціниться не за довжину, а за зміст.

Сенека
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті