Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 18:38 | London, Apr 26 16:38 | New York, Apr 26 12:38
Shanghai, Apr 27 00:38 | Tokyo, Apr 27 01:38 | Sydney, Apr 27 03:38

АМКУ продовжує розслідування щодо ще двох мереж АЗС за фактом підвищення цін

АМКУ продовжує розслідування щодо ще двох мереж АЗС за фактом підвищення цін




22 березня 2011 в 20:00 - Роман Зайцев


АМКУ продовжує розслідування щодо ще двох мереж АЗС за фактом підвищення цін

Антимонопольний комітет продовжує розслідування щодо ПІІ "ЛУКОЙЛ-Україна" та СП ТОВ "Кершер" ("ТНК-ВР Холдинг") за фактом стрімкого підвищення цін на бензин марок А-95 і А-92 наприкінці 2010 року і перші дні 2011 року. Про це повідомляє прес-служба відомства.



В АМКУ зазначили, що розслідування щодо ПІІ "ЛУКОЙЛ-Україна" та СП ТОВ "Кершер" виділене в окреме виробництво.

Також у прес-службі підтвердили, що АМКУ наклав на мережі автозаправних станцій "Континент Нафто Трейд" (ТМ WOG), ТОВ "Альянс Холдинг" (ТМ Shell), ПП "Окко Нафтопродукти" ("Галнафтогаз") штраф у розмірі 1% виручки.

Зокрема, штраф для АЗС WOG склав близько 93 млн. гривень, "ОККО" - близько 32 млн. гривень і Shell - близько 25 млн. гривень.

Крім цих фінансових санкцій АМКУ зажадав припинити антиконкурентні дії і дав компаніям два тижні на зниження цін.

"Комітет не виявив об‘єктивних чинників для узгоджених дій. Більш того, в операторів істотно відрізнялися обсяги готівкових залишків палива, нафтопродукти закуповувалися за різними цінами. Також у відповідачів були різні умови доставки товару на АЗС. Крім того, встановлено, що в окремих випадках оператори закуповували нафтопродукти за цінами, які перевищують рівень вартості імпорту", - зазначається у повідомленні.

Водночас, у компанії Shell заявляють, що штраф у розмірі 25 млн. гривень, накладений Антимонопольним комітетом України на компанію, не має достатніх юридичних та економічних підстав.

Як повідомлялося, 4 січня АМКУ порушив справу за фактом різкого підвищення цін на бензин у грудні-січні щодо ПІІ "ЛУКОЙЛ-Україна", ТОВ "Континент Нафто Трейд" (ТМ WOG), ТОВ "Альянс Холдинг" (ТМ Shell) , ПП "Окко Нафтопродукти" ("Галнафтогаз") і СП ТОВ "Кершер" (ТНК ВР Холдинг).

Рішення за нею неодноразово відкладалося, однак голова комітету Василь Цушко анонсував його на 22 березня і заявив, що штрафи будуть складати "десятки мільйонів гривень".

Прем‘єр-міністр Микола Азаров минулого тижня звузив коло звинувачених в ознаках картельної змови з п‘яти до трьох мереж, виключивши з нього мережі "ЛУКОЙЛ" і "ТНК".

"Я вимагаю, щоб санкції до тих, хто намагається нажитися на громадянах, були максимальними і невідворотними", - підкреслив прем‘єр.

Мережі компаній "ЛУКОЙЛ-Україна" і "ТНК-ВР", які мають свої НПЗ в Україні, останнім часом пішли назустріч проханням влади і утримують ціни в рамках рекомендованого цінового коридору.

Зокрема, нині ціна на бензин А-95 на мережах "ЛУКОЙЛ" і "ТНК" складає 9,49-9,5 гривні за літр при верхній межі коридору 9,5 гривні за літр, тоді як три оштрафовані мережі встановили ціну на рівні близько 9,85 гривні за літр.

АМКУ продовжує розслідування щодо ще двох мереж АЗС за фактом підвищення цін


Новини Статті Аналітика
Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Теоретико - методологічні засади стратегічного маркетингу на ринку спеціальної промислової продукції Теоретико - методологічні засади стратегічного маркетингу на ринку спеціальної промислової продукції Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
"Нафтогаз" знову спробує продати на аукціоні бензин за ціною вище ринкової Шведська група SEB, можливо, купить третій банк в Україні Шведська група SEB, можливо, купить третій банк в Україні ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС Імпортери нафтопродуктів будуть судитися з Мінекономрозвитку Імпортери нафтопродуктів будуть судитися з Мінекономрозвитку Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
"Укргазвидобування" витратить 1,3 мільярда на АЗС та нафтобази МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
АМКУ дозволив Eni зайти на український газовий ринок АМКУ дозволив Eni зайти на український газовий ринок Технології виробництва біопалива Технології виробництва біопалива I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті