Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 09:24 | London, Apr 26 07:24 | New York, Apr 26 03:24
Shanghai, Apr 26 15:24 | Tokyo, Apr 26 16:24 | Sydney, Apr 26 18:24

"Укргазвидобування" витратить 1,3 мільярда на АЗС та нафтобази

"Укргазвидобування" витратить 1,3 мільярда на АЗС та нафтобази




29 травня 2011 в 09:09 - Роман Зайцев


"Укргазвидобування" витратить 1,3 мільярда на АЗС та нафтобази

ДК "Укргазвидобування" планує придбати в 2011 році 69 автозаправних станцій і три нафтобази на загальну 1,32 мільярда гривень.



Як зазначається в оголошеннях про проведення тендерів, розміщених на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі, компанія в цілому купує 69 заправок у 8 фірм за 1,28 мільярда гривень і три нафтобази у ТОВ "Га тиква" за 37,580 мільйона гривень.

Найбільшу кількість заправок - 42 АЗС - "Укргазвидобування" придбає у "Га тикву" за 718,630 мільйона гривень, у більшості інших компаній ДК придбає від 1 до 9 станцій, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Продавцями об‘єктів, крім "Га тикву", виступають ТОВ "Вік", ТОВ "Калина-Закарпаття", ТОВ "Біна лтд", ДП "Борол", ТОВ "Реген Ойл", ТОВ "Меркатор АЗС" та ТОВ "Агрохімсервіс".

Раніше "Укргазвидобування" на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі розмістила оголошення про закупівлю у ряду фірм за власні кошти до 30 АЗС.

У пояснювальній документації до закупівлі в одного учасника зазначалося, що аналіз ринку заправок показав наявність в країні обмеженої кількості суб‘єктів, які погодилися продати свої АЗС.

"Що свідчить про відсутність альтернативи щодо осіб, у яких можна придбати активи у вигляді АЗС", - йдеться в документації.

"Крім того, за підсумками дослідження було встановлено, що існуючий рівень пропозиції з продажу АЗС не забезпечує повною мірою попит "Укргазвидобування" в даному сегменті, оскільки загальна кількість запропонованих АЗС менше, ніж планувалося придбати", - йдеться в повідомленні.

У компанії розраховують, що створення державної мережі АЗС дозволить більш ефективно впливати на ціноутворення роздрібного ринку.

"Укргазвидобування" також розраховує, що придбання заправок дозволить наростити прибутковість компанії за рахунок збільшення продажу нафтопродуктів через власну роздріб на тлі скорочення реалізації палив оптом.

В січні 2011 року АМКУ дозволив "Укргазвидобуванню" придбати 84 АЗС і три нафтобази у Полтавській, Одеській та Тернопільській областях.

У листопаді 2010 року виконуючий обов‘язки голови АМКУ Юрій Кравченко повідомив про подання до комітету заяви про надання дозволу на покупку до 100 автозаправних станцій в країні однієї з компаній, що входять в структуру НАК "Нафтогаз України".

ДК "Укргазвидобування" почала формувати власну мережу АЗС в кінці 2007 року.

На сьогоднішній день під брендом компанії працюють 11 АЗС у Харківській області. На автозаправних станціях реалізуються нафтопродукти виробництва Шебелинського ГПЗ, що входить в структуру "Укргазвидобування".

"Укргазвидобування" витратить 1,3 мільярда на АЗС та нафтобази


Новини Статті Аналітика
"Смарт-холдинг" готується придбати підприємство "Укргазвидобуток" Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Організатори IPO Яндекса викупили більш ніж п’ять мільйонів акцій Організатори IPO Яндекса викупили більш ніж п’ять мільйонів акцій Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Держава витратила 800 мільйонів на імпортні ліки Держава витратила 800 мільйонів на імпортні ліки Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
"Укргазвидобування" продало на аукціоні 108,69 тисяч тонн скрапленого газу У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Канадська 3P International Energy купує Канадська 3P International Energy купує "Тисагаз" Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті