Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 14:02 | London, Apr 26 12:02 | New York, Apr 26 08:02
Shanghai, Apr 26 20:02 | Tokyo, Apr 26 21:02 | Sydney, Apr 26 23:02

В уряді чекають на транш МВФ в четвертому кварталі

В уряді чекають на транш МВФ в четвертому кварталі
Рейтинг: 0
Голосів: 0




7 жовтня 2010 в 09:20 - Роман Зайцев


В уряді чекають на транш МВФ в четвертому кварталі

Міністерство фінансів планує в четвертому кварталі одержати транш кредиту МВФ на суму, еквівалентну 7,8 млрд. гривень.  



Про це повідомляється в Плані управління державним боргом на ІV квартал 2010 року, пише УНІАН.

"Зовнішні запозичення плануються за рахунок другого траншу МВФ в обсягу 7,8 млрд. гривень і надходжень коштів від міжнародних фінансових організацій для фінансування проектів розвитку обсягом 2,8 млрд. гривень", - говориться в документі.

Як повідомлялося, наприкінці липня МВФ схвалив виділення Україні кредиту у розмірі 15,15 млрд. доларів "на допомогу владі при проведенні реформ і на економічне врегулювання".

Кредит розрахований на 29 місяців. Одразу Україна одержала транш у розмірі 1,89 млрд. доларів, подальші транші вирішено виділяти за результатами щоквартальних переглядів програми співпраці.

У плані управління державним боргом зазначається, що впродовж перших дев`яти місяців 2010 року державні запозичення були здійснені на суму близько 98 млрд. гривень, що становить 83,3% від запланованого обсягу запозичень.

В цілому впродовж четвертого кварталу планувався випуск ОВДП на суму близько 26,2 млрд. гривень. Левова частка з цієї суми призначається для капіталізації банків - 23,6 млрд. гривень, тоді як для ринкового розміщення залишаються держоблігації на суму близько 2,6 млрд. гривень.

Мінфін допускає можливе перевищення запланованого обсягу розміщення паперів на ринку.

Це пов`язано з потребою в четвертому кварталі 2010 року рефінансувати вже існуючий державний борг на суму близько 25 млрд. гривень, що спричинить перевищення передбачених бюджетом обсягів платежів.

"Через це, з метою виконання зобов`язань за існуючим державним боргом своєчасно і в повному обсягу на ринку розміщуватимуться ОВДП на суму близько 4 млрд. гривень", - говориться в документі.

Цільовим на кінець 2010 року для Мінфіну є показник, згідно з яким частка державного боргу в іноземній валюті не перевищуватиме 50,5% від загальної суми державного боргу за умови відсутності істотних змін у курсі національної валюти.

У Плані управління державним боргом зазначається, що зворотний викуп зобов`язань за державним боргом, обмін державних цінних паперів на державні цінні папери з великим терміном обігу, дострокове погашення державних цінних паперів і операції з деривативами в четвертому кварталі 2010 року здійснювати не планується.



Новини Статті Аналітика
Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Банківське кредитування в стратегії модернізації та інноваційного розвитку економіки України Банківське кредитування в стратегії модернізації та інноваційного розвитку економіки України Тижневий огляд ринку ОВДП - 06.04.2011 Тижневий огляд ринку ОВДП - 06.04.2011
Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Територіальні  відмінності розвитку регіонів України та інструменти  їх регулювання Територіальні відмінності розвитку регіонів України та інструменти їх регулювання Тижневий огляд ринку ОВДП - 29.03.2011 Тижневий огляд ринку ОВДП - 29.03.2011
Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Особливості нормативно-правового регулювання інноваційної інфраструктури в Україні та напрями його удосконалення Особливості нормативно-правового регулювання інноваційної інфраструктури в Україні та напрями його удосконалення Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому
Загальний обсяг нових кредитів у квітні зменшився до 110 млрд грн. Загальний обсяг нових кредитів у квітні зменшився до 110 млрд грн. Перспективи формування національної інноваційної системи в Україні Перспективи формування національної інноваційної системи в Україні Тижневий огляд ринку ОВДП - 15.03.2011 Тижневий огляд ринку ОВДП - 15.03.2011
Уряд готує формулу Уряд готує формулу "3+1" з митним союзом Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку Місячний огляд фінансових ринків України - Лютий Місячний огляд фінансових ринків України - Лютий

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті