Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 07:05 | London, Apr 26 05:05 | New York, Apr 26 01:05
Shanghai, Apr 26 13:05 | Tokyo, Apr 26 14:05 | Sydney, Apr 26 16:05

Україна готує контракт на постачання двигунів для нової європейської ракети-носія

Україна готує контракт на постачання двигунів для нової європейської ракети-носія




30 травня 2011 в 09:40 - Роман Зайцев


Україна готує контракт на постачання двигунів для нової європейської ракети-носія

Українські ДКБ Південне і ПО Южмаш готують до підписання контракт з італійською AvioSpA на виготовлення і поставку серійних маршових двигунів четвертого ступеня для нової європейської ракети-носія (РН) Vega.



"На сьогоднішній день партнери вже погодили технічне завдання на серійний контракт. Сам контракт планується підписати до серпня. Йдеться про виготовлення і постачання європейським партнерам п‘яти маршових двигунів", - повідомило джерело Інтерфакс-Україна, знайоме з деталями співробітництва за програмою РН Vega.

При цьому співрозмовник агентства зазначив, що перший льотний маршовий двигун для нової європейської РН, створений в Україні, було поставлено замовникові на початку року. Наразі готується його скерування в складі четвертого ступеня ракети-носія на космодром Куру, додав він.

"Як відомо, ЄКА (Європейське космічне агентство, - ред.) вже підтвердило замовлення на п‘ять ракет Vega. Пробний пуск РН Vega з космодрому Куру намічений на кінець року", - сказав співрозмовник.

Зазначимо, що контракт на розробку, кваліфікацію і постачання маршового двигуна четвертого ступеня для РН Vega підписаний ДКБ Південне і ПО Южмаш з італійською Avio SpA в лютому 2004 року.

У програмі створення РН Vega, що входить в сімейство європейських ракет-носіїв, беруть участь Італія, Бельгія, Франція, Нідерланди, Іспанія, Швеція і Швейцарія. Італія через Італійське космічне агентство (ІКА) фінансує 65% програми.

РН Vega легкого класу призначена для виведення на сонячно-синхронну орбіту висотою 1200 км супутників масою до 1200 кг або на полярну орбіту заввишки 700 км супутників масою 1500 кг. Ракета складається з трьох твердопаливних ступенів і четвертої сходинки на рідкому паливі. Її висота складає 30 м, стартова маса - 130 тонн.

Нагадаємо, що запуски РН будуть здійснюватися з європейського космодрому Куру у Французькій Гвіані. У січні 2008 року Кабінет міністрів України і EKA підписали в Парижі угоду про співпрацю у сфері використання космічного простору в мирних цілях. До складу ЄКА входять 17 європейських країн.

Україна готує контракт на постачання двигунів для нової європейської ракети-носія


Новини Статті Аналітика
Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Огляд вітчизняного фондового ринку за 06.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 06.05.2011 від ІГ Сократ
В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві "ОАК-Антонов" можуть передати виробничі активи авіабудівних підприємств Росії та Україні Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України
Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Огляд українських ринків за 23.03.2011. Несміливе зростання Огляд українських ринків за 23.03.2011. Несміливе зростання
Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Міжнародні експерти скептично оцінюють перспективи української економіки Міжнародні експерти скептично оцінюють перспективи української економіки Огляд українських ринків за 21.03.2011. Ринки впевнено зростають Огляд українських ринків за 21.03.2011. Ринки впевнено зростають
Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Українські експортери залишають Європу Українські експортери залишають Європу Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті