Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 13:35 | London, Apr 26 11:35 | New York, Apr 26 07:35
Shanghai, Apr 26 19:35 | Tokyo, Apr 26 20:35 | Sydney, Apr 26 22:35

Нафтопровід "Одеса-Броди" можуть добудувати за гроші Євросоюзу

Нафтопровід "Одеса-Броди" можуть добудувати за гроші Євросоюзу




26 листопада 2010 в 13:20 - Роман Зайцев


Нафтопровід "Одеса-Броди" можуть добудувати за гроші Євросоюзу

Польща і Азербайджан хочуть, щоб проект продовження нафтопроводу "Одеса-Броди" до польського міста Плоцьк опинився в списку програм Східного партнерства.



На думку директора "Сарматії" Сергія Скрипки, це полегшить фінансування проекту, особливо на українській стороні, пише газета "Дело".

У середу в Азербайджані пройшло засідання польсько-азербайджанської комісії з питань економічного співробітництва за участю віце-прем‘єра Польщі Вальдемара Павляка.

Обговорювалося питання співпраці в рамках будівництва нафтопроводу "Броди-Плоцьк".

"Сторони домовилися, що будуть координувати і збільшать свої зусилля, пов‘язані з внесенням проекту євроазіатського коридору транспортування нафти до списку пріоритетних проектів Східного партнерства", - повідомив Скрипка.

Частиною євроазіатського коридору, який повинен з‘єднати Європу з ресурсами Каспійського регіону, є проект продовження існуючого нафтопроводу "Одеса-Броди" до Плоцька, а потім протягнути до Гданська, звідки можна було б поставляти в країни Європи.

Скрипка пояснив, що програма Східного партнерства відкриває можливості отримання фінансування проекту "Броди-Плоцьк" з коштів Євросоюзу і спрощує доступ до фінансів Європейського банку реконструкції та розвитку і Європейського інвестиційного банку.

"На польській частині нафтопроводу є часткове фінансування з коштів операційної програми "Інфраструктура і довкілля" (495 млн. злотих), ці кошти можуть бути використані на українській частині проекту", - додав Скрипка.

"На НПЗ "Орлен" у поточному році вже поставили 300 тис. тонн азербайджанської нафти, що підтверджує зацікавленість поставками. Це створює умови для реалізації проекту", - сказав Скрипка.

Однак він не сказав, який обсяг поставок по нафтопроводу від азербайджанської компанії Socar передбачається.

Нафтопровід "Одеса-Броди" можуть добудувати за гроші Євросоюзу


Новини Статті Аналітика
Україна буде доводити Польщі вигідність Україна буде доводити Польщі вигідність "Одеса-Броди" "Одеса-Броди" може почати працювати на Коломойського Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
В Україні знову говорять про добудову В Україні знову говорять про добудову "Одеса-Броди" до Польщі Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Грошей на Грошей на "Одеса-Броди" у Януковича чекають від поляків Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Добудова другого транспортного Ан-225 Добудова другого транспортного Ан-225 "Мрія" обійдеться в 300 мільйонів доларів Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Україна зацікавлена у добудові нафтопроводу Україна зацікавлена у добудові нафтопроводу "Одеса-Броди" до Балтійського моря У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті