Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 04:34 | London, Apr 26 02:34 | New York, Apr 25 22:34
Shanghai, Apr 26 10:34 | Tokyo, Apr 26 11:34 | Sydney, Apr 26 13:34

АМКУ може оштрафувати нафтотрейдерів на мільярд за завищені ціни на бензин

АМКУ може оштрафувати нафтотрейдерів на мільярд за завищені ціни на бензин
Рейтинг: 0
Голосів: 0




14 березня 2011 в 14:40 - Роман Зайцев


АМКУ може оштрафувати нафтотрейдерів на мільярд за завищені ціни на бензин

Антимонопольний комітет України може оштрафувати нафтотрейдерів на суму до 1 млрд. гривень за стрімке підвищення цін на бензин марок А-95 і А-92 в кінці 2010 року і перші дні 2011 року.



Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко в інтерв‘ю газеті "Комсомольська правда в Україні", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"На завершальній стадії розслідування АМКУ щодо цінової змови головних операторів внутрішнього ринку нафтопродуктів. Якщо цей факт буде доведений, то на нафтотрейдерів можуть бути накладені безпрецедентні санкції - до 1 млрд. гривень", - підкреслив міністр.

На думку Бойка, неконтрольоване зростання цін на паливо може стати одним з головних чинників виникнення другої хвилі світової економічної кризи.

"Це виклик, який стоїть не тільки перед Україною, але й перед усією світовою економікою", наголосив міністр.

Як повідомлялося, АМКУ планує на поточному тижні оголосити рішення у справі за фактом стрімкого підвищення цін на бензин марок А-95 і А-92 в кінці 2010 року і перші дні 2011 року в основних мережах автозаправних станцій.

В АМКУ відзначають, що розмір штрафу за порушення конкурентного законодавства може досягати 10% річного обороту порушника.

Розслідування за фактом стрімкого зростання цін на бензин марок А-95 і А-92, зафіксованого наприкінці 2010 року і перші дні 2011 року у компаній "ОККО-Нафтопродукти", ТОВ "Континент Нафто Трейд", "Альянс Холдинг", "ЛУКОЙЛ-Україна" і "Кершер", було розпочато 4 січня.

Спочатку АМКУ планував винести рішення у справі 24-30 січня, проте в кінці січня комітет відклав прийняття рішення на два тижні, посилаючись на необхідність опрацювання значного обсягу інформації, яка надійшла від операторів ринку.

Брифінг 11 лютого, на якому планувалося оголосити рішення АМКУ у цій справі, також не відбувся.

АМКУ може оштрафувати нафтотрейдерів на мільярд за завищені ціни на бензин


Новини Статті Аналітика
АМКУ дозволив Eni зайти на український газовий ринок АМКУ дозволив Eni зайти на український газовий ринок Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
АМКУ дозволив шведам поглинути АМКУ дозволив шведам поглинути "Акцепт Банк" Шведська група SEB, можливо, купить третій банк в Україні Шведська група SEB, можливо, купить третій банк в Україні ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Shell оскаржує в суді штраф на 25 мільйонів Shell оскаржує в суді штраф на 25 мільйонів Імпортери нафтопродуктів будуть судитися з Мінекономрозвитку Імпортери нафтопродуктів будуть судитися з Мінекономрозвитку Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Ціни на пальне в Україні призупинили ріст Ціни на пальне в Україні призупинили ріст Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
АМКУ оштрафував АМКУ оштрафував "гречаного" монополіста Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті