Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 13:56 | London, Apr 26 11:56 | New York, Apr 26 07:56
Shanghai, Apr 26 19:56 | Tokyo, Apr 26 20:56 | Sydney, Apr 26 22:56

Кабмін має намір обкласти податком депозити і нерухомість

Кабмін має намір обкласти податком депозити і нерухомість




3 вересня 2010 в 16:05 - Роман Зайцев


Кабмін має намір обкласти податком депозити і нерухомість

Уряд України пропонує обкласти податком депозити і нерухомість, а ставку ПДВ знизити до 17%. Відповідні норми закладені в проекті Податкового кодексу (ПК), представленому сьогодні прем'єр-міністром Миколою Азаровим.  



Прем'єр пояснив, що податок на нерухомість буде «м'яким податком». «Його не будуть платити більше 95% громадян. Оплата вводиться за наявності нерухомості більш 100 кв. м у місті і більше 200 кв. м на селі », - зазначив М. Азаров.

Депозити пропонується обкласти 5%-ним податком, але виключно вклади понад 200 тис. грн. Прем'єр-міністр переконаний, що цей податок не вдарить по більшості власників депозитів у комерційних банках, оскільки 90% населення країни має внески в банках нижче зазначеної суми.

Також у проекті ПК передбачено встановлення 15%-вої ставки податку на доходи фізосіб при доходах громадян до 10 мінімальних зарплат. «Але для тих, хто має понад 10 мінімальних зарплат, ми підвищуємо ставку податку до 17%», - зазначив М. Азаров.

Проектом ПК передбачено скасування ринкового збору, податку на рекламу та щорічного податку з власників транспортних засобів. А єдиний податок пропонується ввести для фізосіб із річним обігом до 200 тис. грн. Крім того, передбачається поетапне зниження податку на прибуток з 19% до 16%, а підприємства легпрому повинні бути звільнені від цього податку на 10 років.

М. Азаров відзначив, що проект ПК передбачає прийняття спрощеної системи оподаткування при зовнішньоекономічної діяльності та виробництві підакцизних товарів.

З 1 січня 2014 ставка ПДВ повинна скласти 17%. При цьому від сплати ПДВ фактично звільняються операції з металобрухтом, зерновими і технічними (соняшник, ріпак) культурами, лісом, юридичні, консалтингові, аудиторські послуги та послуги платників єдиного податку. Разом з тим, з 1 січня 2011 р. Кабмін має намір встановити відповідальність держави за несвоєчасне відшкодування ПДВ. Пропонується за несвоєчасне відшкодування ПДВ ввести штрафну санкцію у 120% від розміру облікової ставки НБУ. Така норма діяла в Україні в 1998-99 рр.

Нагадаємо, що 17 червня ц.р. Верховна Рада підтримала 247 голосами в першому читанні внесений Кабміном проект Податкового кодексу (постанова № 6509). 8 липня ВР прийняла 250 голосами постанову "Про всенародне обговорення проекту Податкового кодексу України". Після обговорення проекту ПК та внесення туди поправок і пропозицій від бізнесменів, громадськості та економістів, документ повинен бути поставлений на повторне голосування у ВР. Очікується, що це відбудеться у вересні ц.р.

Кабмін має намір обкласти податком депозити і нерухомість


Новини Статті Аналітика
Загальний обсяг нових депозитів у квітні 2011 р. зменшився до 98 млрд грн. Загальний обсяг нових депозитів у квітні 2011 р. зменшився до 98 млрд грн. Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Тижневий огляд ринку ОВДП - 06.04.2011 Тижневий огляд ринку ОВДП - 06.04.2011
Єврокомісія підтримала проект будівництва Єврокомісія підтримала проект будівництва "Південного потоку" Актуальні напрями інвестиційних проектів Актуальні напрями інвестиційних проектів Тижневий огляд ринку ОВДП - 29.03.2011 Тижневий огляд ринку ОВДП - 29.03.2011
Кабмін змінив порядок нарахування ПДВ Кабмін змінив порядок нарахування ПДВ Необхідність аудиту в особистому прибутковому оподаткуванні Необхідність аудиту в особистому прибутковому оподаткуванні Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому
У Податковій хваляться, що підприємців стає більше У Податковій хваляться, що підприємців стає більше Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Огляд вітчизняного ринку нерухомості в лютому Огляд вітчизняного ринку нерухомості в лютому
Новий проект СБ з енергозбереження допоможе Україні зменшити енергоємність на 50 відсотків Новий проект СБ з енергозбереження допоможе Україні зменшити енергоємність на 50 відсотків Податкове стимулювання забезпечення інноваційної діяльності Податкове стимулювання забезпечення інноваційної діяльності Місячний огляд фінансових ринків України - Лютий Місячний огляд фінансових ринків України - Лютий

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті