Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 22:50 | London, Apr 26 20:50 | New York, Apr 26 16:50
Shanghai, Apr 27 04:50 | Tokyo, Apr 27 05:50 | Sydney, Apr 27 07:50

Україна зменшила імпорт м’яса майже на 20%

Україна зменшила імпорт м’яса майже на 20%




23 грудня 2010 в 14:00 - Роман Зайцев


Україна зменшила імпорт м’яса майже на 20%

Українська аграрна конфедерація (УАК) повідомляє, що за січень-жовтень нинішнього року імпорт м'яса в Україні знизився на 19% порівняно з обсягами за аналогічний період 2009 року.



За словами заступника гендиректора УАК Олександра Ярославського, вітчизняне тваринництво поступово збільшує рівень самозабезпеченості України м'ясом, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ.

Так, якщо в 2008 році частка імпортованого м'яса складала 23%, у тому числі м'яса птиці (в основному курятини) - 25%, то в 2010 році, за прогнозами УАК, імпортозалежність знизиться до 15%, в тому числі щодо птиці - до 13 %.

За перші десять місяців 2010 року найбільше, а саме на 65%, скоротилися обсяги імпорту м'яса великої рогатої худоби (ВРХ), на 22% - свинини і на 21% - м'яса птиці.

Проте на тлі такого скорочення практично не змінилися обсяги імпорту субпродуктів тварин і сала.

"З огляду на низький рівень доходів населення, українці не мають можливості споживати м'ясопродукти, виготовлені з вітчизняного порівняно дорогого м'яса, у зв'язку з цим підприємства з переробки м'яса постійно відчувають потребу в дешевій м'ясній сировині", - розповів експерт і додав, що зниження імпорту, окрім іншого, пов'язане зі зростанням внутрішнього виробництва м'яса в країні.

Як повідомляється, за січень-листопад поточного року вітчизняні сільгосппідприємства реалізували 1,41 млн тонн м'яса в живій вазі, що на 10,3% більше, ніж за вказаний період 2009 року. Велику частку цього обсягу займало м'ясо птиці, обсяг реалізації цього виду м'яса зріс на 10,5%, з 840 до 926 тис. тонн. За прогнозами УАК, обсяг реалізації м'яса птиці досягне 1 млн тонн, що перевищить рівень його виробництва в 1990 році на 44%.

Як зазначив Ярославський, таке зростання виробництва забезпечило дворазове зростання експорту м'яса птиці в попередньому році. Так, за січень-жовтень поточного року загальні обсяги експорту м'яса птиці склали 27 тис. тонн, тоді як за вказаний період минулого року було експортовано лише 13,2 тис. тонн, а за підсумками 2010 року обсяг експорту може скласти 35 тис. тонн.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Міністерство аграрної політики визнало, що протекціоністська політика України на ринку м'яса в останні кілька років замість очікуваного зростання виробництва призвела до дефіциту.

Україна зменшила імпорт м’яса майже на 20%


Новини Статті Аналітика
Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Огляд вітчизняного фондового ринку за 06.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 06.05.2011 від ІГ Сократ
В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві Глобалізація світових логістичних систем Глобалізація світових логістичних систем Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України
Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Пріоритети формування національної інноваційної інфраструктури Пріоритети формування національної інноваційної інфраструктури Огляд українських ринків за 23.03.2011. Несміливе зростання Огляд українських ринків за 23.03.2011. Несміливе зростання
Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. "ОАК-Антонов" можуть передати виробничі активи авіабудівних підприємств Росії та Україні Огляд українських ринків за 21.03.2011. Ринки впевнено зростають Огляд українських ринків за 21.03.2011. Ринки впевнено зростають
Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті