Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 19:32 | London, Apr 26 17:32 | New York, Apr 26 13:32
Shanghai, Apr 27 01:32 | Tokyo, Apr 27 02:32 | Sydney, Apr 27 04:32

До початку вересня ціни на вугілля в країні досягнуть рівня світових

До початку вересня ціни на вугілля в країні досягнуть рівня світових




27 квітня 2011 в 13:20 - Роман Зайцев


До початку вересня ціни на вугілля в країні досягнуть рівня світових

До початку вересня ціни на енергетичне вугілля в країні досягнуть рівня світових.



Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко у п‘ятницю в Луганську на засіданні, присвяченому підсумкам роботи вугільної галузі в 2010 році, пише газета "Комерсант-Україна".

"Через чотири місяці ми вийдемо на біржову ціну", - сказав міністр.

Він також повідомив, що міністерство буде домагатися зниження собівартості видобутку вугілля. "Інакше після скасування дотацій буде вигідніше везти вугілля з Південної Африки", - зазначив Бойко.

Джерело видання в Міненерго розповіло, що за рахунок підвищення цін планується залучити до 1,9 млрд. доларів.

"За рахунок цих коштів вдасться скоротити дотації у вугільну галузь й інвестувати частину коштів у модернізацію виробництва", - пояснив співрозмовник.

У Міненерго розраховують, що завдяки такій модернізації через 2-3 роки щонайменше 30% дотаційних зараз шахт вийдуть на беззбитковість.

У міністерстві визнають, що зростання цін на енергетичне вугілля призведе до підвищення тарифів на електроенергію теплових генерацій.

"Це взаємопов‘язані речі. Природно, ніхто не збирається підвищувати ціни на вугілля так, щоб збанкрутували генеруючі компанії", - заявив співрозмовник видання у міністерстві.

У прес-службі Національної комісії регулювання електроенергетики підтвердили, що розглянуть питання про підвищення цін на електроенергію в разі, якщо ціни на вугілля зростуть.

У прес-службі "Центренерго" заявили, що подорожчання вугілля негативно позначиться на роботі генерацій у разі, якщо НКРЕ відмовиться врахувати його в тарифі.

"Поки говорити про наслідки рано. Все буде залежати від тарифу. З урахуванням частки вугілля у виробництві електроенергії її ціна після такого подорожчання має зрости на 25-30%", - повідомили в компанії.

Заступник директора з економічних питань шахти "Білоріченська" Сергій Халаджи вважає, що зростання цін на вугілля поліпшить ситуацію в галузі.

"Сьогодні у багатьох шахт просто не вистачає коштів на введення в експлуатацію нових лав. Це призводить до постійного зниження обсягів видобутку. Крім того, через низькі ціни часто немає можливості платити шахтарям зарплату, передбачену законом "Про престижність шахтарської праці", - зазначив він.

На думку Халаджі, зростання цін на вугілля підвищить інтерес інвесторів до приватизації шахт.

Як відомо, обсяг видобутку вугілля в січні-березні 2011 року знизився на 3%. А всього в 2011 році в Міненерго прогнозують зниження видобутку на своїх підприємствах до 36,3 млн. тонн, або на 5,7%.

До початку вересня ціни на вугілля в країні досягнуть рівня світових


Новини Статті Аналітика
Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС Теоретико - методологічні засади стратегічного маркетингу на ринку спеціальної промислової продукції Теоретико - методологічні засади стратегічного маркетингу на ринку спеціальної промислової продукції Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Мідь, золото і вугілля стануть лідерами зростання цін серед сировини Мідь, золото і вугілля стануть лідерами зростання цін серед сировини МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Ціни на пальне в Україні показали мляве зростання Ціни на пальне в Україні показали мляве зростання Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
"Газпром" каже, що ні про що з Україною не домовлявся Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Росія не збирається переписувати газові контракти Росія не збирається переписувати газові контракти Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті