Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 22:31 | London, Apr 26 20:31 | New York, Apr 26 16:31
Shanghai, Apr 27 04:31 | Tokyo, Apr 27 05:31 | Sydney, Apr 27 07:31

Ахметов отримав блокуючий пакет в енергетичному активі столиці

Ахметов отримав блокуючий пакет в енергетичному активі столиці
Рейтинг: 0
Голосів: 0




10 грудня 2010 в 11:23 - Роман Зайцев


Ахметов отримав блокуючий пакет в енергетичному активі столиці

Компанія ДТЕК, яка керує енергетичними активами СКМ Ріната Ахметова, збільшила свою частку в компанії "Київенерго" з 24,9% до 39,98%.



Про це пише газета "Дело" із посиланням на прес-службу ДТЕК.

Таким чином, тепер ДТЕК одержав блокуючий пакет в енергетичному активі столиці, зазначає видання.

Збільшивши пакет акцій майже до 40%, ДТЕК одержав можливість блокувати рішення, які ставляться на голосування на зборах акціонерів "Київенерго".

"ДТЕК зацікавлений у збільшенні частки в акціонерному капіталі АК "Київенерго" через купівлю акцій на відкритому ринку та участь у майбутній приватизації. Ми націлені на стратегічне партнерство і готові передати досвід модернізації генеруючих потужностей, вдосконалення бізнес-процесів, реструктуризації системи управління", - зазначав раніше глава донецької компанії Максим Тимченко.

"Київенерго" - акціонерна енергопостачальна компанія, яка забезпечує повний цикл енергопостачання міста Києва, з єдиним процесом виробництва, передачі, розподілу та збуту електричної і теплової енергії кінцевим споживачам.

Генерація електричної енергії "Київенерго" здійснюється на двох теплоелектроцентралях - ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 загальною встановленою електричною потужністю 1,2 ГВт.

Транспортування електроенергії забезпечується мережею повітряних і кабельних ліній загальною протяжністю 11,5 тис. км.

Виробництво теплової енергії "Київенерго" виконується на ТЕЦ-5, ТЕЦ-6, а також на станціях теплопостачання та котелень.

Контрольний пакет акцій "Київенерго" (50%+1 акція) належить державі в особі НАК "Енергетична компанія України".

ДТЕК - перша приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи Систем Кепітал Менеджмент (СКМ).

До вугільного блоку ДТЕК входять ВАТ "Павлоградвугілля" (об’єднує десять шахт), ВАТ "Шахта "Комсомолець Донбасу" і п’ять збагачувальних фабрик.

За підсумками 2009 року частка ДТЕК у вуглевидобувній галузі України склала 24,4%.

Ахметов отримав блокуючий пакет в енергетичному активі столиці


Новини Статті Аналітика
ДТЕК зацікавився атомною енергетикою ДТЕК зацікавився атомною енергетикою Ахметов створить Перший донецький міжнародний банк Ахметов створить Перший донецький міжнародний банк Україна: перебіг торгів Україна: перебіг торгів
ДТЕК презентувала компанію, яка займатиметься альтернативним газом ДТЕК презентувала компанію, яка займатиметься альтернативним газом Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
ДТЕК планує інвестувати у вугледобувну і енергетичну галузі 20 млрд. доларів ДТЕК планує інвестувати у вугледобувну і енергетичну галузі 20 млрд. доларів Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Ахметов об`єднав портові активи у єдиний холдинг Ахметов об`єднав портові активи у єдиний холдинг "Портінвест" Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
СКМ об’єднує об’єднує свої портові активи в єдиному холдингу СКМ об’єднує об’єднує свої портові активи в єдиному холдингу "Портінвест" У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті