Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 16:38 | London, Apr 26 14:38 | New York, Apr 26 10:38
Shanghai, Apr 26 22:38 | Tokyo, Apr 26 23:38 | Sydney, Apr 27 01:38

Росія і Білорусія побудують АЕС на білоруській території

Росія і Білорусія побудують АЕС на білоруській території




16 березня 2011 в 12:00 - Роман Зайцев


Росія і Білорусія побудують АЕС на білоруській території

Росія і Білорусія підписали угоду про співпрацю в будівництві АЕС на білоруській території. Документ підписано за підсумками засідання Ради міністрів Союзної держави в Мінську в присутності прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна і глави уряду Білорусії Михайла Мясникович.



У пакет угод про будівництво АЕС, зокрема, увійшли міжурядові угоди про деякі заходи щодо забезпечення паралельної роботи об‘єднаної енергетичної системи Білорусії і єдиної енергетичної системи РФ, про співробітництво в будівництві на території Білорусії АЕС.

З білоруської сторони документи підписав міністр енергетики Олександр Озерець. З російської сторони угоду про будівництво АЕС підписав глава держкорпорації "Росатом" Сергій Кирієнко, а угода про паралельну роботу енергосистем - міністр енергетики РФ Сергій Шматко.

За словами М.Мясниковича, Росія і Білорусь спільними зусиллями побудують АЕС, яка відповідає самим високим параметрами безпеки. "Білорусія і Росія побудують ефективну і безпечну АЕС. Для нас це особливо чутливе питання. 26 квітня виповниться 25 років від дня катастрофи на Чорнобильській АЕС, на тлі цього і останніх подій в Японії - це для нас знаковий момент", - сказав М.Мясникович .

Як зазначив В.Путін, у Росії є "цілий арсенал засобів щодо безпечної роботи атомних станцій і вони всі будуть задіяні в білоруському проекті".

Нагадаємо, в Білорусі планується будівництво АЕС потужністю 2,4 тис. МВт за російським проектом. Генеральним підрядником виступає російська компанія "Атомстройекспорт". Білорусь офіційно звернулася до уряду РФ з проханням про виділення держкредиту у розмірі $9 млрд. на будівництво АЕС та інфраструктури. Спорудження котловану під АЕС планується почати у вересні 2011 р. Запуск першого енергоблоку намічений на 2017 р., другого - на 2018 р.

В даний час міністерства фінансів Білорусії і Росії ведуть переговори за проектом кредитної угоди. Як очікується, в травні сторони підпишуть генеральний контракт на будівництво АЕС. За розрахунками білоруського боку, загальний обсяг фінансування будівництва АЕС, включаючи інфраструктуру, становить близько $9 млрд.

Росія і Білорусія побудують АЕС на білоруській території


Новини Статті Аналітика
У Шанхаї збудують 632-метровий готель У Шанхаї збудують 632-метровий готель Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Мінрегіонбуд планує отримати 390 млн. грн. за доступне житло Мінрегіонбуд планує отримати 390 млн. грн. за доступне житло Верховна рада спростила правила для девелоперів Верховна рада спростила правила для девелоперів ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві Цільові облігації у фінансовому механізмі формування житлового фонду Цільові облігації у фінансовому механізмі формування житлового фонду Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Росія з Україною можуть об’єднати авіаактиви Росія з Україною можуть об’єднати авіаактиви Банківське кредитування в стратегії модернізації та інноваційного розвитку економіки України Банківське кредитування в стратегії модернізації та інноваційного розвитку економіки України I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Принципи організації комунальної інфрастуктури Принципи організації комунальної інфрастуктури I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті