Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 08:40 | London, Apr 26 06:40 | New York, Apr 26 02:40
Shanghai, Apr 26 14:40 | Tokyo, Apr 26 15:40 | Sydney, Apr 26 17:40

Московський аеропорт Домодєдово хоче провести IPO на Лондонській фондовій біржі

Московський аеропорт Домодєдово хоче провести IPO на Лондонській фондовій біржі




18 травня 2011 в 17:40 - Роман Зайцев


Московський аеропорт Домодєдово хоче провести IPO на Лондонській фондовій біржі

DME Limited, холдингова компанія московського аеропорту Домодєдово (зареєстрована на острові Мен), оголосила про намір провести первинне розміщення акцій (IPO) на Лондонській фондовій біржі. Як йдеться в повідомленні компанії, на біржу будуть виведені існуючі акції DME у формі глобальних депозитарних розписок (GDR). Однією GDR відповідає одна звичайна акція.



Кошти від розміщення паперів DME надійдуть у розпорядження діючих власників компанії. Як говориться в матеріалах компанії до IPO, 100-відсотковим кінцевим бенефіціаром DME Limited в даний час є Дмитро Каменьщик, голова ради директорів групи "ІстЛайн" - оператора аеропорту Домодєдово.

У матеріалах DME не повідомляється, який обсяг акцій планується продати. Однак раніше джерела заявляли, що в ході IPO Домодєдово планується залучити до 1 млрд доларів.

DME планує подати заявку на включення своїх GDR в офіційний список Управління фінансових послуг Великобританії і на допуск GDR до торгівлі на основному майданчику (Main Market) Лондонської фондової біржі. При цьому лістинг звичайних акцій DME на який-небудь з бірж не планується.

Депозитарні розписки холдингової компанії "Домодєдово" будуть запропоновані міжнародним інституціональним інвесторам. Розміщення залежить від отримання всіх необхідних дозволів від регуляторів, включаючи відповідні схвалення британського Управління фінансових послуг.

Глобальним координатором розміщення DME призначений Goldman Sachs International, букраннерами виступлять JPMorgan Securities Ltd., Morgan Stanley & Co. International plc, Goldman Sachs International і Citigroup Global Markets Limited.

Раніше Генеральна прокуратура РФ за дорученням президента Росії Дмитра Медведєва провела перевірку організацій, що займаються аеропортової діяльністю в аеропорту Домодєдово. У кінці квітня 2011 відомство повідомило, що в ході перевірки було встановлено, що управління аеропортовим комплексом Домодєдово здійснюється іноземними компаніями, зареєстрованими в офшорних зонах. За даними наглядового відомства, створена схема дозволяє приховати реальних власників і тих, хто приймає управлінські рішення в аеропорту Домодєдово, вивести їх з-під юрисдикції РФ, "а також перешкоджає органам виконавчої влади Росії ефективно виконувати контрольно-наглядові функції, вимагати від цих організацій додержанняфедерального законодавства".

У свою чергу в прес-службі Домодєдово заявляли, що структура управління аеропорту відповідає законодавству Росії.

У лютому 2011 р. Д.Медведєв, зажадав, щоб органи прокуратури розібралися, хто є власником аеропорту Домодєдово, де наприкінці січня стався великий теракт. "Всім начебто відомо, хто власник. У той же час починаєш перевіряти, а власник захований за структурами бенефіциарних володінь. Адже це транспортний вузол, де сідає величезна кількість літаків", - підкреслив Д. Медведєв.

Теракт у московському аеропорту Домодєдово стався 24 січня 2011 Від вибуху бомби, яку привів в дію терорист-смертник, загинули 37 людей, близько 200 отримали поранення.

Домодєдово - найбільший за пасажиропотоком аеропорт в Росії: у 2010 р. він обслужив 22,3 млн пасажирів. Компанія DME Limited володіє і управляє аеропортом Домодєдово. Компанія веде діяльність в трьох сегментах: основні авіаційні послуги (надання у користування авіакомпаній терміналів, злітно-посадкових смуг, надання послуг з авіаційної безпеки), допоміжні авіаційні послуги (у тому числі наземне обслуговування пасажирів, заправка літаків, продаж та зберігання палива) і комерційні послуги (надання ліцензій на здійснення роздрібної торгівлі в аеропорту, рекламні збори, автомобільні парковки і готельний бізнес на території аеропорту). Консолідована виручка DME в 2010 р. склала 29,676 млрд руб. ((+21,6% в порівнянні з 2009 р.), скоригована EBITDA (з поправками на валютні коливання) - 12,735 млрд руб.(+61,9%).

Московський аеропорт Домодєдово хоче провести IPO на Лондонській фондовій біржі


Новини Статті Аналітика
Провідний виробник акумуляторів в Україні встановив ціну акцій у ході IPO Провідний виробник акумуляторів в Україні встановив ціну акцій у ході IPO Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Організатори IPO Яндекса викупили більш ніж п’ять мільйонів акцій Організатори IPO Яндекса викупили більш ніж п’ять мільйонів акцій Фонди прямих інвестицій мають шанс реабілітуватися Фонди прямих інвестицій мають шанс реабілітуватися ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
В найближчий рік понад 10 українських компаній вийдуть на фондові ринки В найближчий рік понад 10 українських компаній вийдуть на фондові ринки Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Іспанія вийде на IPO в рамках загальної програми приватизації для скорочення дефіциту бюджету Іспанія вийде на IPO в рамках загальної програми приватизації для скорочення дефіциту бюджету Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
"Яндекс" на IPO за день подорожчав на 40% Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті