Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 12:31 | London, Apr 26 10:31 | New York, Apr 26 06:31
Shanghai, Apr 26 18:31 | Tokyo, Apr 26 19:31 | Sydney, Apr 26 21:31

Азаров каже, що домовився про дешеві гречку, цукор і соняшникову олію

Азаров каже, що домовився про дешеві гречку, цукор і соняшникову олію




10 лютого 2011 в 09:33 - Роман Зайцев


Азаров каже, що домовився про дешеві гречку, цукор і соняшникову олію

Прем'єр-міністр України Микола Азаров повідомив, що уряд України і виробники гречки, цукру і соняшникової олії підписали меморандуми про взаєморозуміння, які передбачають продаж цієї продукції за зниженими цінами.



"Учора було підписано меморандум з виробниками крупи гречаної, який передбачає зафіксувати оптово-відпускні ціни на даний вид крупи", - заявив Азаров.

За його словами, меморандуми з виробниками соняшникової олії та цукру підписано 3 лютого. Між тим, глава уряду рівень передбачених документами цін не назвав, зазначивши, що в більшості торгових мереж вони вже знизилися.

Крім того, Азаров назвав абсурдною ситуацію, що склалася в низці супермаркетів, щодо обмеження продажу продукції в одні руки.

Також чиновник наголосив, що ні підвищення цін, ані обмеження продажу таких товарів, як крупи, цукор, соняшникова олія не мають під собою економічного обґрунтування, оскільки в країні достатньо запасів цієї продукції.

Так, Азаров вимагає від Державної інспекції за цінами, Державної податкової служби України, Антимонопольного комітету виконувати приписані чинним законодавством повноваження в плані захисту вітчизняного споживача від недобросовісних торговців.

Крім цього, уряд має намір притягнути до відповідальності керівників тих регіонів, які допустили необґрунтоване зростання цін на продовольство.

Нагадаємо, 17 січня прем‘єр-міністр України Микола Азаров застеріг ритейлерські мережі країни від завищення цін на гречку і соняшникову олію.

Після цього в ЗМІ з‘явилася інформація про те, що низка великих українських виробників гречаної крупи призупинили реалізацію продукції.

28 січня директор департаменту розвитку аграрного ринку Міністерства агарної політики і продовольства Анатолій Розгон повідомив, що Україна має намір завезти з Китаю 20 тис. тонн гречаної крупи. А прем‘єр констатував, що виробництво гречки в Україні фактично монополізовано окремими підприємствами.

Нагадаємо, що різке подорожчання гречки в Україні спостерігалося ще влітку. Так, на 21 липня ціна гречки в роздрібній мережі становила від 11 до 13,5 грн/кг залежно від якості. У відповідний період минулого року гречка коштувала 7,5-8 грн/кг. За рік, під впливом дефіциту, ціни на гречану крупу зросли в 1,7 рази.

Проте 7 лютого гречка різко подешевшала.

Азаров каже, що домовився про дешеві гречку, цукор і соняшникову олію


Новини Статті Аналітика
Азаров написав Путіну Азаров написав Путіну "газового" листа Азаров їде домовлятись про вільну торгівлю з ЄС Азаров їде домовлятись про вільну торгівлю з ЄС Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Азаров доручив міністерствам забезпечити АПК добривами Азаров доручив міністерствам забезпечити АПК добривами ПДВ-облігації скуповують іноземці ПДВ-облігації скуповують іноземці ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Україні прогнозують дефіцит цукру Україні прогнозують дефіцит цукру Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
АМКУ оштрафував АМКУ оштрафував "гречаного" монополіста Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Азаров хоче зробити бюджет більш соціальним Азаров хоче зробити бюджет більш соціальним Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті