Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 13:45 | London, Apr 26 11:45 | New York, Apr 26 07:45
Shanghai, Apr 26 19:45 | Tokyo, Apr 26 20:45 | Sydney, Apr 26 22:45

Україна проведе на своїх АЕС стрес-тести

Україна проведе на своїх АЕС стрес-тести




8 квітня 2011 в 15:40 - Роман Зайцев


Україна проведе на своїх АЕС стрес-тести

Україна, як і країни Євросоюзу, планує провести стрес-тести на своїх атомних електростанціях.



Додаткові перевірки в Україні мають почати влітку, повідомили Deutsche Welle в Державній інспекції ядерного регулювання.

Українські фахівці з ядерної безпеки до кінця року мають намір провести переоцінку та аналіз всіх небезпечних факторів, які можуть вплинути на роботу АЕС під час позаштатних ситуацій.

Всі чотири діючі українські атомні станції протестують на здатність витримувати землетруси, смерчі, буревії та затоплення, розповів головний інспектор з ядерної та радіаційної безпеки України Михайло Гашев.

"На ці позапроектні аварії ми повинні прорахувати сучасними методами, що може відбутися з енергоблоками. І потім вирішуватимемо, що потрібно зробити: дизелі додаткові поставити, воду зайву передбачити чи сірчану кислоту. Це будуть поглиблені перерахунки, які не робилися при проектуванні", - зауважив Гашев.

За його словами, імітація цих катаклізмів на українських станціях проводитися не буде. Імітація небезпеки на АЕС в Україні проводитиметься лише на комп’ютерних програмах на предмет збігу природних факторів і їхнього впливу на роботу станцій.

Найближчим часом МАГАТЕ має завершити розробку методики проведення стрес-тестів на всіх світових АЕС. Документ за тиждень зобов’язалася вивчити і ухвалити Єврокомісія.

Лише після цього стрес-тести дозволять проводити в європейських країнах.

Раніше країни-члени ЄС вже погодилися провести такі перевірки своїх реакторів.

Як відомо, після землетрусу й цунамі в Японії була ушкоджена атомна електростанція "Фукусіма-1", внаслідок чого стався витік радіації, зокрема, в води океану.

Україна проведе на своїх АЕС стрес-тести


Новини Статті Аналітика
Євро-2012 Євро-2012 "подешевшало" на мільярд Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
ЄС хоче протестувати українські АЕС ЄС хоче протестувати українські АЕС Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
В дні проведення матчів Євро-2012 вулиці приймаючих міст патрулюватимуть 22 тис. правоохоронців В дні проведення матчів Євро-2012 вулиці приймаючих міст патрулюватимуть 22 тис. правоохоронців Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Промвиробництво в Японії в березні знизилося до рекордно низького рівня Промвиробництво в Японії в березні знизилося до рекордно низького рівня У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
"Енергоатом" хоче залучити 1,2 млрд євро інвестицій на підвищення безпеки українських АЕС Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті