Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 12:38 | London, Apr 26 10:38 | New York, Apr 26 06:38
Shanghai, Apr 26 18:38 | Tokyo, Apr 26 19:38 | Sydney, Apr 26 21:38

Азаров запевняє, що гривня не буде обвалюватись

Азаров запевняє, що гривня не буде обвалюватись




14 травня 2011 в 11:03 - Роман Зайцев


Азаров запевняє, що гривня не буде обвалюватись

Прем'єр-міністр Микола Азаров сказав, що курс гривні в 2011 році залишиться близьким до урядового орієнтира 7,95 за долар, незважаючи на нинішню волатильність, пов'язану з "кон'юнктурною" поведінкою учасників ринку.



"Ті параметри, які ми заклали в макроекономічному прогнозі, в тому числі і курс, ми будемо витримувати, і для цього у нас є всі підстави", - сказав Азаров в інтерв‘ю Reuters.

На тлі значного зростання попиту на долари, котирування гривні знизилися в середу до 14-місячного мінімуму 7,9950 за долар, що змусило Національний банк у четвер і п‘ятницю, після двотижневої перерви, відновити інтервенції американської валюти по курсу 7,9850 за долар.

"Це такі ситуації, які більше пов‘язані з кон‘юнктурною поведінкою агентів ринку, ніж з фундаментальними проблемами. Ніяких фундаментальних проблем немає", - сказав Азаров.

За його словами, міжнародні резерви Нацбанку зросли до рекордного показника 38,5 мільярда доларів і дозволяють згладжувати тимчасові курсові коливання.

Крім того, уряд сподівається до кінця року домовиться з Росією про зниження ціни на газ, що буде сприяти скороченню дефіциту зовнішньої торгівлі.

"Сукупність багатьох чинників говорить про те, що профіцит валютного рахунку у нас все-таки буде, а це основа для стабільності нашої грошової одиниці", - додав прем‘єр.

У той же час Азаров сказав, що влада має намір дотримуватися гнучкої курсової політики, що підтримує експорт: "Ми повинні також відслідковувати ситуацію на валютному ринку, сировинних ринках, це дуже важливо, і коригувати, якщо необхідно нашу політику. Ми повинні завжди думати про те, що наша продукція повинна бути конкурентоспроможною на ринку".

Азаров запевняє, що гривня не буде обвалюватись


Новини Статті Аналітика
Азаров написав Путіну Азаров написав Путіну "газового" листа Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Огляд вітчизняного фондового ринку за 25.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 25.05.2011 від ІГ Сократ
Азаров доручив міністерствам забезпечити АПК добривами Азаров доручив міністерствам забезпечити АПК добривами Слабкий долар може трансформуватися у зростання ринків, що розвиваються Слабкий долар може трансформуватися у зростання ринків, що розвиваються Огляд вітчизняного фондового ринку за 12.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 12.05.2011 від ІГ Сократ
Українці не довіряють гривні Українці не довіряють гривні Азаров їде домовлятись про вільну торгівлю з ЄС Азаров їде домовлятись про вільну торгівлю з ЄС Огляд вітчизняного фондового ринку за 11.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 11.05.2011 від ІГ Сократ
Білоруський рубель девальвував на 55% Білоруський рубель девальвував на 55% ПДВ-облігації скуповують іноземці ПДВ-облігації скуповують іноземці Огляд вітчизняного фондового ринку за 10.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 10.05.2011 від ІГ Сократ
Аналітики очікують ослаблення гривні до позначки 8,05 грн/долар Аналітики очікують ослаблення гривні до позначки 8,05 грн/долар Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Огляд вітчизняного фондового ринку за 26.04.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 26.04.2011 від ІГ Сократ

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті