Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 06:09 | London, Apr 26 04:09 | New York, Apr 26 00:09
Shanghai, Apr 26 12:09 | Tokyo, Apr 26 13:09 | Sydney, Apr 26 15:09

Білорусь вводить монополію на імпорт харчів

Білорусь вводить монополію на імпорт харчів




25 травня 2011 в 09:00 - Роман Зайцев


Білорусь вводить монополію на імпорт харчів

Представник Мінміськвиконкому Білорусі повідомив, що у країні очікується введення державної монополії на імпорт споживчих товарів.



Так, владою республіки затверджено список оптових операторів щодо забезпечення роздробу імпортними товарами, до якого увійшли "державні оптові бази і оптовики з часткою держави", повідомляє "Інтерфакс".

Окрім того, з 24 травня у Білорусі дорожчає бензин на 20-25%, через те що на заправках утворилися величезні черги. А валюта в білоруських обмінках так і не з‘явилася.

Раніше вийшла постанова уряду Білорусії, згідно з якою міністерству торгівлі, спільно з облвиконкомами і Мінміськвиконкомом, рекомендувалося визначати оптових операторів щодо забезпечення роздробу імпортними товарами, а також обсяги і перелік імпортованих товарів.

У той же час, протягом минулого тижня на споживчому ринку Білорусі спостерігався ажіотажний попит на низку товарних позицій.

У багатьох населених пунктах республіки білоруси "змітали з полиць" продукти тривалого зберігання - крупи, макарони, сіль.

Окрім того, білоруські громадяни, прагнучи врятувати свої заощадження від девальвації, почали розкуповувати побутову техніку, переоцінка якої проводиться чи не щодня.

Серед найбільш затребуваних позицій - холодильники, пральні машини, телевізори, мікрохвильові печі, пилососи.

У міністерстві торгівлі Білорусії визнали, що підвищений попит на низку непродовольчих товарів, особливо тривалого користування, викликано, насамперед, нестабільністю білоруського рубля, що спровокувало диспаритет цін на окремі товари білоруського та зарубіжного виробництва у доларовому еквіваленті.

"Дана ситуація має тимчасовий характер", - висловили надію у Мінторгу.

Між тим, ціни як на імпортні, так і на білоруські продовольчі товари продовжують стрімко рости.

Так, за інформацією Белстата, у квітні у порівнянні з березнем, зросли ціни на олію рослинну на 22,4%, чай чорний - на 14,2%, майонез - 13,9%, рибу морожену - на 13,6%, оселедець солоний - на 11,1%, каву - на 9,5%, крупи і бобові - на 8,2%.

При цьому найбільше зросли ціни на фрукти і овочі, які переважно імпортуються до країни. Так, ціни на помідори зросли на 37,7%, перець солодкий - на 30,9%, капусту - на 26,1%, огірки - на 20,4%, часник - на 16,6%, буряк - на 15, 8%, моркву - на 11,8%, картоплю - на 7%, цибулю - на 6,6%.

Фрукти подорожчали на 15,7%, у тому числі яблука - на 19,6%, банани - на 19,5%, цитрусові - на 18%.

Нагадаємо, що офіційний курс білоруського рубля до долара, оприлюднений на сайті Національного банку Білорусі, на вівторок, 24 травня, становить 4 930 рублів за долар.

Ще у понеділок він був 3 155 рублів за долар.

Білорусь вводить монополію на імпорт харчів


Новини Статті Аналітика
"Укравтопром" просить ввести квоти для іномарок Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання
Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Глобалізація світових логістичних систем Глобалізація світових логістичних систем Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Нацбанк Білорусі з 1 червня 2011 р. підвищує ставку рефінансування до 16% річних Нацбанк Білорусі з 1 червня 2011 р. підвищує ставку рефінансування до 16% річних Пріоритети формування національної інноваційної інфраструктури Пріоритети формування національної інноваційної інфраструктури ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
"Укрзалізниця" ввела новий графік руху поїздів Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Держава витратила 800 мільйонів на імпортні ліки Держава витратила 800 мільйонів на імпортні ліки "Одеса-Броди" може почати працювати на Коломойського I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті