Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 14:49 | London, Apr 26 12:49 | New York, Apr 26 08:49
Shanghai, Apr 26 20:49 | Tokyo, Apr 26 21:49 | Sydney, Apr 26 23:49

Компанія Дмитра Фірташа має намір добувати нафту і газ у Польщі

Компанія Дмитра Фірташа має намір добувати нафту і газ у Польщі




17 грудня 2010 в 14:28 - Роман Зайцев


Компанія Дмитра Фірташа має намір добувати нафту і газ у Польщі

Кіпрська Mabofi Holdings Ltd. Фірташа заявила, що звернулася з позовом до окружного суду польського міста Зелена Гура, який 24 листопада наклав арешт на акції "дочки" Emfesz Kft - Emfesz NG Polska - підконтрольну їй DPV Service.



До кінця грудня, за даними Mabofi, має відбутися перший судовий розгляд, пише видання "Комерсант-Україна".

Суд постановив внести інформацію про арешт до офіційного реєстру. У Mabofi повідомили, що DPV Services належить 21 ліцензія на пошук нафтогазових запасів на загальній території в 20 тис. кв. км.

Запаси цих родовищ оцінюються в 180 млн. умовних барелів, а вартість компанії - в 250 млн. доларів.

У листопаді Фірташ повернув собі контроль над компанією Emfesz.

Верховний суд Угорщини підтвердив рішення про визнання незаконним висновку Угорського енергетичного офісу, яким було схвалено операцію з продажу енерготрейдера швейцарської компанії Rosgas.

На початку травня компанія Group DF Фірташа заявила, що 100% Emfesz були незаконно передані від Mabofi компанії Rosgas.

Emfesz повідомила, що Rosgas є компанією, що входить в сферу інтересів російського "Газпрому", який цю інформацію до цих пір не прокоментував.

У прес-службі Group DF ситуацію не коментують. Втім, як розповів співрозмовник з оточення Фірташа, підприємець планує повернути компанію вже в наступному році.

За словами співрозмовника, видобувати вуглеводні в Польщі для Фірташа безпечніше, ніж в Україні: "Ситуація з 11 млрд. кубометрів газу продемонструвала, що в Україну на рівному місці можуть виникнути проблеми. Та й ціни в Польщі зараз вищі, ніж в України".

Учасники ринку та експерти вважають, що видобувати вуглеводні вигідніше в Україну.

"У Польщі, втім, як і в України, дуже складні геологічні умови, а от розмір рентної, заробітної плат, вартість матеріалів і устаткування - вище", - розповіли в прес-службі Лукойла.

"Якщо в України собівартість тонни видобутої нафти становить 80-100 доларів, то в Польщі - 120-150 доларів. Аналогічна пропорція зберігається і у разі видобутку газу", - повідомив начальник аналітичного відділу ІК "Брокеркредитсервіс" Максим Шеїн.

Директор консалтингової компанії "А-95" Сергій Куюн нагадав, що за останні півроку кілька польських компаній заявили про плани видобувати газ в Україну, і жодна українська компанія не виступила з аналогічною заявою щодо Польщі.

Так, у червні польська Kulczyk Oil повідомила про завершення операції з придбання 70% українського газодобувача "КУБ-Газ" за 45 млн. доларів.

А на початку грудня президент PKN Orlen Яцек Кравець і міністр охорони навколишнього природного середовища Микола Злочевський підписали угоду про співробітництво у сфері розвідки і видобутку сланцевого газу в Україну.

Компанія Дмитра Фірташа має намір добувати нафту і газ у Польщі


Новини Статті Аналітика
Kulczyk Oil почав буріння на родовищі газу Kulczyk Oil почав буріння на родовищі газу "Ольгівській-14" в Україні Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Огляд вітчизняного фондового ринку за 28.03.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 28.03.2011 від ІГ Сократ
Польща відкриє в Україні візові центри Польща відкриє в Україні візові центри Польща вирішила ще почекати з переходом на євро Польща вирішила ще почекати з переходом на євро Україна: перебіг торгів на фінансових ринках Україна: перебіг торгів на фінансових ринках
Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Shell буде шукати на Харківщині газ Shell буде шукати на Харківщині газ Фірташ має непогані перспективи захопити український хімпром Фірташ має непогані перспективи захопити український хімпром ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Україна закачала у сховища 13 млрд. кубометрів газу Україна закачала у сховища 13 млрд. кубометрів газу Перспективи нафто-газового сектору в Україні Перспективи нафто-газового сектору в Україні Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті