Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 05:33 | London, Apr 26 03:33 | New York, Apr 25 23:33
Shanghai, Apr 26 11:33 | Tokyo, Apr 26 12:33 | Sydney, Apr 26 14:33

IPO "Нафтогазу" суперечить інтересам "Газпрому"

IPO "Нафтогазу" суперечить інтересам "Газпрому"




11 квітня 2011 в 09:40 - Роман Зайцев


IPO "Нафтогазу" суперечить інтересам "Газпрому"

IPO цілої НАК "Нафтогаз України" суперечить інтересам "Газпрому", повідомив виданню "Комерсант Україна" джерело в "Газпромі".



"Ми розраховували, що Україна передасть в спільне підприємство (СП) газотранспортну систему (ГТС), а решта виведе на біржу. Але в "Нафтогазі" нам дали зрозуміти, що компанію будуть виводити на біржу разом з правами на управління ГТС", - зазначив співрозмовник видання.

Він пояснив, що, якщо Україна запропонує "Газпрому" включити до СП тільки 75% акцій "Нафтогазу", таку пропозицію буде потрібно знову обговорювати.

Одна справа - разом управляти майном, а інша справа - акціями, маючи в якості партнерів сотні європейських акціонерів", - відзначило джерело. -" Цей варіант, швидше за все, буде нам нецікавий".

У "Газпромі" дали зрозуміти, що при такому підході Україна буде складно домогтися зниження ціни російського природного газу.

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості претензії "Газпрому" не коментують. Але високопоставлене джерело в Міненерго розповів, що виведення компанії на біржу необхідний для захисту від поглинання російською монополією.

"Є безліч українських інвесторів, зацікавлених у купівлі акцій "Нафтогазу". За рахунок їх участі в компанії ми збережемо вплив Україні на СП - протистояти невигідним для НАК ініціативам" Газпрому "буде не тільки Кабмін, але й українські підприємці. Крім того, "Газпром" вже не зможе поглинути НАК", - вважає співрозмовник видання.

Інтерес до покупки акцій "Нафтогазу", за його словами, є у власника холдингу Group DF Дмитра Фірташа і співвласника групи "Приват" Ігоря Коломойського.

IPO "Нафтогазу" суперечить інтересам "Газпрому"


Новини Статті Аналітика
"Нафтогаз" знову спробує продати на аукціоні бензин за ціною вище ринкової "Нафтогаз" втратить через конфлікт з RUE близько $ 1,1 млрд. та завантажить українську ГТС на найближчі чотири роки Огляд українських ринків за 14.01.2011. Підсумки тижня Огляд українських ринків за 14.01.2011. Підсумки тижня
Європа істотно скоротила споживання російського газу Європа істотно скоротила споживання російського газу Фірташ має непогані перспективи захопити український хімпром Фірташ має непогані перспективи захопити український хімпром Огляд українських ринків за 11.01.2011. Ринки знаходяться біля історичних максимумів Огляд українських ринків за 11.01.2011. Ринки знаходяться біля історичних максимумів
Провідний виробник акумуляторів в Україні встановив ціну акцій у ході IPO Провідний виробник акумуляторів в Україні встановив ціну акцій у ході IPO Перспективи нафто-газового сектору в Україні Перспективи нафто-газового сектору в Україні Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Організатори IPO Яндекса викупили більш ніж п’ять мільйонів акцій Організатори IPO Яндекса викупили більш ніж п’ять мільйонів акцій Фонди прямих інвестицій мають шанс реабілітуватися Фонди прямих інвестицій мають шанс реабілітуватися ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
"Нафтогаз" вперше продав ОВДП на 5 мільярдів приватному банку Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті