Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 07:29 | London, Apr 26 05:29 | New York, Apr 26 01:29
Shanghai, Apr 26 13:29 | Tokyo, Apr 26 14:29 | Sydney, Apr 26 16:29

Експерти вважають, що західні інвестори навряд чи куплять акції "Нафтогазу"

Експерти вважають, що західні інвестори навряд чи куплять акції "Нафтогазу"




8 квітня 2011 в 11:40 - Роман Зайцев


Експерти вважають, що західні інвестори навряд чи куплять акції "Нафтогазу"

Західні інвестори навряд чи будуть зацікавлені придбанням акцій НАК "Нафтогаз України".



Про це ідеться в огляді Центру Східних досліджень (OSW, Варшава), який цитує агентство УНІАН.

Аналітики назвали "дуже маловірогідною" можливість придбання західними інвесторами акцій "Нафтогазу" через непрозорість українського ринку газу і його до кінця не зрозумілу фінансову ситуацію.

"Цю ідею, швидше за все, треба сприймати як спробу надання можливості "Газпрому" (який неодноразово пропонував створити спільне підприємство) або деяким українським бізнесменам легального отримання частини акцій в державному газовому монополісті", - вважають експерти.

На їхню думку, придбання акцій "Нафтогазу" могло б бути цікаво західним інвесторам лише після реформування українського ринку газу і реорганізації самої фірми.

Аналітики нагадали, що влада розраховує одержати від продажу 20-25% акцій монополіста 5-6 мільярдів доларів, зазначивши, що первинне розміщення паперів може відбутися в 2012-2013 роках.

"Ідею продажу акцій сильно підтримують міністр енергетики Юрій Бойко і олігарх Дмитро Фірташ", - додали експерти.

Як повідомлялося, на початку березня голова "Нафтогазу" Євген Бакулін заявив, що компанія може провести IPO в 2012-2013 роках.

Експерти вважають, що західні інвестори навряд чи куплять акції "Нафтогазу"


Новини Статті Аналітика
Провідний виробник акумуляторів в Україні встановив ціну акцій у ході IPO Провідний виробник акумуляторів в Україні встановив ціну акцій у ході IPO Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
"Нафтогаз України" продав ОВДП на 5 млрд грн "Дельта банку" 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Організатори IPO Яндекса викупили більш ніж п’ять мільйонів акцій Організатори IPO Яндекса викупили більш ніж п’ять мільйонів акцій Сучасні аспекти планування у сфері інноваційної діяльності підприємств Сучасні аспекти планування у сфері інноваційної діяльності підприємств Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Іспанія вийде на IPO в рамках загальної програми приватизації для скорочення дефіциту бюджету Іспанія вийде на IPO в рамках загальної програми приватизації для скорочення дефіциту бюджету Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
"Яндекс" на IPO за день подорожчав на 40% Деякі поради інвестору Деякі поради інвестору I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті