Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 05:45 | London, Apr 26 03:45 | New York, Apr 25 23:45
Shanghai, Apr 26 11:45 | Tokyo, Apr 26 12:45 | Sydney, Apr 26 14:45

Україна та ЄС врегулювали конфлікт щодо держзакупівель



2 березня 2011 в 19:56 - Ілона Чіркова


Україна та ЄС врегулювали конфлікт щодо держзакупівель

Україна і Європейський Союз домовилися про врегулювання конфлікту, що виник після прийняття поправок до закону про держзакупівлі, через які Брюссель призупинив виділення Києву бюджетної підтримки.



Єврокомісії і Світовому банку (СБ) вдалося врегулювати цей конфлікт - Київ погодився внести в законодавство про держзакупівлі зміни, при цьому поправки не обмежаться скасуванням доданих в січні норм.

Перший заступник глави АП Ірина Акімова заявила, що зараз ведуться активні робочі дискусії, узгоджується законодавство. За умови якнайшвидшого врегулювання ситуації вони можуть розраховувати на отримання траншів на загальну суму 126 млн. євро влітку нинішнього року.

Вона зазначила, що загальний обсяг програм, з фінансуванням яких виникли складнощі, перевищує 280 млн. євро.

Новий законопроект, який зараз узгоджується представництвом Євросоюзу і Мінекономрозвитку, відновлює тендерні закупівлі енергетичних товарів і послуг з їх транспортування.


Як компроміс ЄС і СБ згодні спростити процедуру проведення тендерів по цих позиціях, а також з інших товарів та послуг природних монополій, зазначає І.Акімова.

Як очікується, спрощений порядок закупівель буде встановлений також для телекомунікаційних послуг та послуг поштового зв‘язку, за винятком мобільного зв‘язку та інтернету; послуг міжнародних фінансових організацій, що надають кредити українським державним органам та підприємствам з часткою держвласності вище 50%.

Євросоюз і Світовий банк схвалили також введення декількох нових винятків із загальної тендерної процедури.

Зокрема, держпідприємства і держструктури отримають можливість здійснювати дозакупівлі у того ж постачальника, що і раніше, керуючись мотивами уніфікації та стандартизації.

Дозволено не оголошувати тендери при купівлі товарів на товарних біржах, а також при проведенні закупівель, необхідних для забезпечення процедури банкрутства.

У законопроекті також містяться норми, що посилюють тендерні процедури.

Однією з ключових вимог Євросоюзу стала зміна положення "про термінову закупівлю".

У чинному законі передбачено, що процедура закупівлі в одного учасника "в якості винятку" може застосовуватися "у випадку виникнення термінової потреби в товарах, роботах чи послугах".

У Єврокомісії вважають, що ця норма дозволяє підвести під спрощену процедуру практично будь-яке порушення.

Ще одне важливе нововведення, яке повинне з‘явитися в зміненому законі про держзакупівлі, - можливість здійснювати регулярні закупівлі товарів без оголошення тендеру для кожної нової партії придбаних товарів.

Для цього в законі буде введено поняття рамкової угоди, що передбачає закупівлю одним або декількома замовниками товарів або послуг у одного або декількох постачальників без чіткої вказівки обсягу здійснюваних закупівель.

Нагадаємо, про ускладнення у взаєминах України і ЄС стало відомо минулого тижня.

Брюссель вирішив призупинити виділення Києву бюджетної підтримки на фінансування програм у секторах енергетики, енергоефективності, транспорту та екології.

Причиною конфлікту стало прийняття в січні змін до закону "Про державні закупівлі", якими було запроваджено низку винятків з тендерних процедур, у тому числі при закупівлі газу, електричної та теплової енергії, а також послуг з їх транспортування.

Україна та ЄС врегулювали конфлікт щодо держзакупівель


Новини Статті Аналітика
Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Огляд ринків Європи за 10.01.2011. Занепокоєння повертається на ринки Огляд ринків Європи за 10.01.2011. Занепокоєння повертається на ринки
Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Формування безпечного інноваційного розвитку та забезпечення інноваційної безпеки реону Формування безпечного інноваційного розвитку та забезпечення інноваційної безпеки реону Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Рівень безробіття в зоні євро в квітні не змінився і склав 9,9% Рівень безробіття в зоні євро в квітні не змінився і склав 9,9% Маркетинговий підхід до дифузії інновацій у промисловості Маркетинговий підхід до дифузії інновацій у промисловості ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Туркменістан має друге за величиною газове родовище у світі Туркменістан має друге за величиною газове родовище у світі Державно - приватне партнерство в Україні Державно - приватне партнерство в Україні Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
ЄС пропонує Україні вибрати Митний союз, чи зону вільної торгівлі ЄС пропонує Україні вибрати Митний союз, чи зону вільної торгівлі Єврорегіональний вектор транскордонного розвитку підприємства Єврорегіональний вектор транскордонного розвитку підприємства I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті