Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 12:01 | London, Apr 26 10:01 | New York, Apr 26 06:01
Shanghai, Apr 26 18:01 | Tokyo, Apr 26 19:01 | Sydney, Apr 26 21:01

Українські хіміки і металурги можуть отримати перевагу над виробниками з ЄС

Українські хіміки і металурги можуть отримати перевагу над виробниками з ЄС
Рейтинг: 0
Голосів: 0




14 лютого 2011 в 14:28 - Роман Зайцев


Українські хіміки і металурги можуть отримати перевагу над виробниками з ЄС

Українські виробники хімічних добрив і металурги отримають несподівану перевагу перед європейськими конкурентами. У березні вартість газу для Західної Європи зросте на 15-20%, тоді як для українських промисловців подорожчання через відмінності у формулі ціноутворення буде не настільки значним.



Таким чином українські добрива і металопродукція будуть продаватися за більш вигідними цінами, хоча й недовго, зазначають експерти, пише КоммерсантЪ-Украина в статті Из газа в князи.

З березня Газпром збільшує експортну ціну газу для Західної Європи на $ 46 - до $ 352 за тисячу кубометрів, повідомило в п‘ятницю агентство Reuters з посиланням на джерело в російській монополії. За даними агентства, це пов‘язано зі зростанням цін на нафту в Європі, збільшенням попиту на природний газ і поліпшенням економічного клімату в ЄС.

Офіційно в Газпромі цю інформацію не коментують. Але джерело в монополії підтвердило, що ціни для країн Євросоюзу наступного місяця підвищаться на 10-15%.

Ближче до квітня буде переглянута і вартість газу для України. "Але до кінця року ціна для України зростатиме не так швидко, як для країн ЄС. Справа в тому, що формула ціни газу для країни ґрунтується на вартості газойлю і дизельного палива, тоді як у Європі - на вартості нафти, яка в останні місяці швидко зростає", - розповів співрозмовник Коммерсанта.

Підвищення ціни для ЄС вигідне українським хімічним підприємствам. Зараз природний газ обходиться виробникам азотних міндобрив в $ 389 за тисячу кубометрів на засувки заводу. "Підприємства Західної Європи платять по $ 280-300 за тисячу кубометрів залежно від країни та місця розташування заводу. Тобто вже сьогодні окремим європейським виробникам газ обходиться майже на третину дешевше, ніж українським", - говорять в прес-службі черкаського Азоту. Після збільшення ціни для ЄС на засувці європейських заводів вона зросте на 20%, підрахували в прес-службі Дніпроазоту. За даними ІК Concorde Capital, більша частина українських добрив поставляється в країни Південно-Східної Азії (40%) та Північної Африки (17%), де вони конкурують з продукцією європейських виробників. "Враховуючи, що у нас робоча сила дешевша, українські добрива будуть більш конкурентними на цих ринках, - кажуть у Дніпроазоті. - Це принесе українській галузі близько $ 200 млн на рік додаткового доходу".

Виграють від подорожчання газу для ЄС і металурги, зазначає аналітик ІК Брокеркредитсервіс Максим Шеїн. На його думку, вартість продукції європейських виробників металу через зростання ціни газу збільшиться на 2-3%, що може дати українським виробникам додаткові переваги.

Українські хіміки і металурги можуть отримати перевагу над виробниками з ЄС


Новини Статті Аналітика
Рівень безробіття в зоні євро в квітні не змінився і склав 9,9% Рівень безробіття в зоні євро в квітні не змінився і склав 9,9% Формування безпечного інноваційного розвитку та забезпечення інноваційної безпеки реону Формування безпечного інноваційного розвитку та забезпечення інноваційної безпеки реону Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча - незрозумілий спокій Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча - незрозумілий спокій
Туркменістан має друге за величиною газове родовище у світі Туркменістан має друге за величиною газове родовище у світі Маркетинговий підхід до дифузії інновацій у промисловості Маркетинговий підхід до дифузії інновацій у промисловості Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
ЄС пропонує Україні вибрати Митний союз, чи зону вільної торгівлі ЄС пропонує Україні вибрати Митний союз, чи зону вільної торгівлі Державно - приватне партнерство в Україні Державно - приватне партнерство в Україні ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
ЄС хоче протестувати українські АЕС ЄС хоче протестувати українські АЕС Єврорегіональний вектор транскордонного розвитку підприємства Єврорегіональний вектор транскордонного розвитку підприємства Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Єврокомісія підтримала проект будівництва Єврокомісія підтримала проект будівництва "Південного потоку" Комерціалізація інновацій та науково-технічних розробок з використанням потенціалу регіональної інноваційної інфраструктури Комерціалізація інновацій та науково-технічних розробок з використанням потенціалу регіональної інноваційної інфраструктури I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті