Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 19:05 | London, Apr 26 17:05 | New York, Apr 26 13:05
Shanghai, Apr 27 01:05 | Tokyo, Apr 27 02:05 | Sydney, Apr 27 04:05

Таїланд обклав податком іноземних інвесторів

Таїланд обклав податком іноземних інвесторів




12 жовтня 2010 в 20:01 - Христина


Таїланд обклав податком іноземних інвесторів

Таїланд увів 15-відсотковий податок на виплату доходів за облігаціями для іноземних інвесторів, що володіють місцевими паперами. Про це повідомляє The Financial Times. Таким чином держава намагається боротися з припливом капіталу, що призводить до занадто швидкого зростання курсу національної валюти.  



Подібні заходи були прийняті відразу декількома країнами, включаючи Бразилію, Південну Корею та Індонезію, але в Таїланді були вони виявилися найбільш радикальними. Новий податок набуде чинності 13 жовтня.

Податок буде поширюватися на державні облігації, а також зобов’язання держкомпаній. Варто відзначити, що зараз такі ж ставки податку діють і щодо внутрішніх інвесторів.

В останній рік через вкрай низькі ставки рефінансування в розвинених країнах у держави, що розвиваються, хлинув потік спекулятивного капіталу. Це призводить до перегріву фондового ринку, зростання курсу національної валюти та інфляції. У той же час реальну віддачу в економіці такі інвестиції не приносять.

З початку року іноземні інвестори придбали державні облігації Таїланду на суму 7,7 мільярда доларів. У цей же період національна валюта країни - бат - подорожчала на 11 відсотків, що викликає труднощі у експортних галузей промисловості і сфери послуг.

 

Таїланд обклав податком іноземних інвесторів


Новини Статті Аналітика
Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі Актуальні напрями інвестиційних проектів Актуальні напрями інвестиційних проектів Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції
Мінекономіки Білорусі чекає розгону інфляції до 33-39% Мінекономіки Білорусі чекає розгону інфляції до 33-39% Деякі поради інвестору Деякі поради інвестору Огляд ринків Американського континенту за 22.03.2011. Привиди повертаються. Огляд ринків Американського континенту за 22.03.2011. Привиди повертаються.
Янукович ветував зміни до закону про фондовий ринок Янукович ветував зміни до закону про фондовий ринок Окремі аспекти правового статусу компанії з управління активами інституту спільного інвестування Окремі аспекти правового статусу компанії з управління активами інституту спільного інвестування Огляд європейських ринків за 22.03.2011. Боргова криза не зникає. Огляд європейських ринків за 22.03.2011. Боргова криза не зникає.
Google розміщує дебютний випуск облігацій Google розміщує дебютний випуск облігацій Цільові облігації у фінансовому механізмі формування житлового фонду Цільові облігації у фінансовому механізмі формування житлового фонду Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому
Nasdaq і ICE відмовилися від придбання NYSE Nasdaq і ICE відмовилися від придбання NYSE Управління інвестиційними ризиками підприємства Управління інвестиційними ризиками підприємства Тижневий огляд ринку ОВДП - 15.03.2011 Тижневий огляд ринку ОВДП - 15.03.2011

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті