Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 10:05 | London, Apr 26 08:05 | New York, Apr 26 04:05
Shanghai, Apr 26 16:05 | Tokyo, Apr 26 17:05 | Sydney, Apr 26 19:05

Нацбанк Білорусі відпустив курс готівкового рубля

Нацбанк Білорусі відпустив курс готівкового рубля




12 травня 2011 в 10:20 - Роман Зайцев


Нацбанк Білорусі відпустив курс готівкового рубля

Національний банк Білорусії (НББ) з 11 травня скасував рекомендаційні обмеження щодо встановлення банками курсів угод з купівлі-продажу іноземної валюти з населенням.



Про це повідомляє агентство "Интерфакс" із посиланням на повідомлення на веб-сайті НББ.

"У рамках реалізації плану поетапного виходу на єдиний курс білоруського рубля та стабілізації ситуації на внутрішньому валютному ринку Національний банк з 11 травня 2011 року скасував рекомендаційні обмеження щодо встановлення банками курсів угод з купівлі-продажу іноземної валюти з населенням", - сказано у повіщдомленні.

Агентство нагадує, що до 11 травня комбанки не могли продавати населенню готівкову інвалюту за курсом, який перевищує офіційний курс на 2%.

"Дефіцит валютних коштів у цьому сегменті ринку склався в березні поточного року в результаті підвищеного попиту громадян на готівкову іноземну валюту для придбання транспортних засобів за кордоном, а також у зв‘язку з поширенням різних чуток, які провокують ажіотажне поведінка населення", - сказано в прес-релізі.

У НББ вважають, що "використання ринкових підходів до формування курсу білоруського рубля при здійсненні операцій з фізичними особами дозволить не лише задовольнити попит громадян на іноземну валюту, але й позбавить сенсу подальше активне придбання іноземної валюти населенням для створення заощаджень, яке спостерігалося останнім часом у зв‘язку з очікуванням зміни обмінного курсу".

В управлінні інформації НББ агентству повідомили, що "рішення про зняття обмежень з курсоутворення на ринку угод з населенням прийнято сьогодні правлінням Національного банку".

Раніше обмеження коливань курсу на ринку угод з населенням на рівні +/- 2% до офіційного курсу діяло у вигляді рекомендації НББ протягом, як мінімум, останніх 5 років.

Перші котирування обмінного курсу на ринку угод з населенням, які виставляють банки, свідчать, що ринковий курс на готівковому ринку формується на рівні 4 тис. рублів за долар, що відповідає його значенню, яке склалося на "сірому" ринку, де рівень девальвації склав 30%.

Нацбанк Білорусі відпустив курс готівкового рубля


Новини Статті Аналітика
Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Нацбанк Білорусі з 1 червня 2011 р. підвищує ставку рефінансування до 16% річних Нацбанк Білорусі з 1 червня 2011 р. підвищує ставку рефінансування до 16% річних "Одеса-Броди" може почати працювати на Коломойського ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
S&P знизило кредитний рейтинг Білорусі S&P знизило кредитний рейтинг Білорусі Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Мінекономіки Білорусі чекає розгону інфляції до 33-39% Мінекономіки Білорусі чекає розгону інфляції до 33-39% Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Білорусь частково перейшла на долар і євро Білорусь частково перейшла на долар і євро Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті