Інвестиції.орг

Kyiv, Mar 19 13:48 | London, Mar 19 11:48 | New York, Mar 19 07:48
Shanghai, Mar 19 19:48 | Tokyo, Mar 19 20:48 | Sydney, Mar 19 22:48

Білорусь частково перейшла на долар і євро

Білорусь частково перейшла на долар і євро




26 травня 2011 в 12:40 - Роман Зайцев


Білорусь частково перейшла на долар і євро

Нацбанк Білорусі дозволив розраховуватися доларами і євро за пальне на заправках, в готелях та за туристичні послуги, щоб збільшити надходження валюти в країну, яка з середини березня переживає жорстку валютну кризу.



Про це йдеться в листі Нацбанку, текст якого має в своєму розпорядженні Reuters.

З вівторка Нацбанк девальвував рубль на 36%, повернувши обмеження на коливання котирувань на всіх сегментах ринку і відмовившись підкріплювати новий курс валютними інтервенціями.

Білоруський валютний ринок, що випробовує дефіцит валюти, завмер після цього рішення в очікуванні нових заходів регулятора і подальшої девальвації білоруського рубля.

"З метою залучення в економіку Білорусі валютних коштів населення Нацбанк вважає можливим розширити випадки видачі дозволів суб‘єктам валютних операцій на розрахунки в іноземній валюті з фізичними особами", - йдеться в листі.

Білорусь вводила жорсткі обмеження на будь-які розрахунки в іноземній валюті на своїй території з початку 2000-х років, для збільшення довіри до білоруського рубля.

Неможливість придбати валюту легальними способами призвела до розквіту чорного валютного ринку і різних сірих схем придбання валюти компаніями, найпростіший з яких є виплата банкам додаткової комісії за інформаційні послуги при обміні валют.

Білорусь частково перейшла на долар і євро


Новини Статті Аналітика
Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Огляд європейських ринків за 29.03.2011. Різноспрямована динаміка Огляд європейських ринків за 29.03.2011. Різноспрямована динаміка
Нацбанк Білорусі з 1 червня 2011 р. підвищує ставку рефінансування до 16% річних Нацбанк Білорусі з 1 червня 2011 р. підвищує ставку рефінансування до 16% річних Польща вирішила ще почекати з переходом на євро Польща вирішила ще почекати з переходом на євро Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України
НБУ запевняє, що у своп-операціях немає ризику НБУ запевняє, що у своп-операціях немає ризику "Одеса-Броди" може почати працювати на Коломойського Огляд ринків Американського континенту за 24.03.2011. Прибутки компаній та допомога з безробіття. Огляд ринків Американського континенту за 24.03.2011. Прибутки компаній та допомога з безробіття.
Євро дешевшає через кризу в Греції Євро дешевшає через кризу в Греції Епоха нової резервної валюти Епоха нової резервної валюти Огляд ринків Американського континенту за 23.03.2011. «Чорне» та звичайне золото. Огляд ринків Американського континенту за 23.03.2011. «Чорне» та звичайне золото.
Сербія хоче попросити у МВФ допомоги у 1 мільярд євро Сербія хоче попросити у МВФ допомоги у 1 мільярд євро Слабкий долар може трансформуватися у зростання ринків, що розвиваються Слабкий долар може трансформуватися у зростання ринків, що розвиваються Огляд європейських ринків за 23.03.2011. Дорогоцінні метали все вирішують. Огляд європейських ринків за 23.03.2011. Дорогоцінні метали все вирішують.

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Успіх - це отримання того, що Ви хочете отримати. Щастя - це бажання мати те, чим Ви володієте.

Дейл Карнегі
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті