Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 16:33 | London, Apr 26 14:33 | New York, Apr 26 10:33
Shanghai, Apr 26 22:33 | Tokyo, Apr 26 23:33 | Sydney, Apr 27 01:33

У страховиків може з’явитись сильний конкурент

У страховиків може з’явитись сильний конкурент




12 жовтня 2010 в 11:00 - Роман Зайцев


У страховиків може з’явитись сильний конкурент

Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив Держфінпослуг до кінця року створити державну перестрахувальну компанію зі статутним капіталом в 1 млрд грн., заявив глава відомства Василь Волга.  



"Ініціатором створення такої компанії є уряд, хто буде засновником - ще не визначено, але компанія на 100% буде державною. Аналіз 2009 року показав, що прибуток страхових компаній складає 3%, а перестрахувальних- 40%. Нерозумна та держава, в якої немає свого перестрахувальника", - сказав пан Волга.

На його думку, для створення компанії бюджетні кошти не знадобляться: "Капіталу для цього досить в держбанків". Зараз вирішується, який з них надасть приміщення для розвитку філіальної мережі перестрахувальника.

За даними Держфінпослуг, в I півріччі валові страхові премії склали 9,64 млрд грн. (+1,3%), з них перестраховано 4,55 млрд грн. (+21,1%): резидентам - 4,05 млрд грн. (+26,5%), нерезидентам - 499 млн грн. (-9,9%). Виплати склали 234 млн грн.

Компанія може узяти на себе ризик у розмірі 10% від суми статутного капіталу, страхових і технічних резервів. Тому значний капітал дозволить їй брати на себе великі ризики. "Статутний капітал в 1 млрд грн. потрібний для того, щоб брати ризики внутрішнього ринку. За оцінками експертів, ємкість українського ринку перестрахування - до $300 млн", - розповідає директор брокера "Дедал" Ібрагім Габідулін.

Страхувальники побоюються втручання держави в конкуренцію на ринку. "Це буде монополіст, і його поява з точки зору розвитку негативно позначиться на ринку. Втрачається розподіл ризиків між країнами, і вони залишатимуться усередині України. І якщо станеться природний катаклізм, він спричинить величезні збитки", - говорить президент Ліги страхових організацій Наталя Гудима.

"Страховики звикли працювати із великими іноземними перестрахувальниками, яких вони довго знають. Працювати з державним перестрахувальником вони будуть, лише якщо їх змусять силоміць, як це сталося в Білорусі", - упевнений Ібрагим Габідулін.

У страховиків може з’явитись сильний конкурент


Новини Статті Аналітика
Держфінпослуг планує вимагати створення Державної страхової компанії Держфінпослуг планує вимагати створення Державної страхової компанії Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Страхові компанії зібрали страхових премій на суму понад 22 млрд. гривень Страхові компанії зібрали страхових премій на суму понад 22 млрд. гривень Сучасні аспекти планування у сфері інноваційної діяльності підприємств Сучасні аспекти планування у сфері інноваційної діяльності підприємств ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Державна страхова компанія буде страхувати великі депозити Державна страхова компанія буде страхувати великі депозити Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Кабмін створює державного страховика Кабмін створює державного страховика Аналіз інноваційного розвитку фармацевтичного підприємства Аналіз інноваційного розвитку фармацевтичного підприємства I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Екс-голова Держфінпослуг пропонує Україні віддавати держборги землею Екс-голова Держфінпослуг пропонує Україні віддавати держборги землею Глобальна конкуренція та глобалізація стратегій інноваційної інтеграції Глобальна конкуренція та глобалізація стратегій інноваційної інтеграції I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті