Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 13:01 | London, Apr 26 11:01 | New York, Apr 26 07:01
Shanghai, Apr 26 19:01 | Tokyo, Apr 26 20:01 | Sydney, Apr 26 22:01

Кабмін хоче отримати мільярди доларів від IPO "Нафтогазу"

Кабмін хоче отримати мільярди доларів від IPO "Нафтогазу"
Рейтинг: 0
Голосів: 0




23 березня 2011 в 09:20 - Роман Зайцев


Кабмін хоче отримати мільярди доларів від IPO "Нафтогазу"

Кабінет міністрів розраховує на залучення 5-6 млрд. доларів у ході розміщення акцій НАК "Нафтогаз України" на одній із фондових бірж.



Про це заявив міністр палива та енергетики Юрій Бойко під час робочого візиту у Чернівецьку область у вівторок, повідомляє прес-служба міністерства.

"Справді, прийнято принципове рішення, що міноритарна частка акцій "Нафтогазу" буде розміщена на фондових біржах. Ми зараз вирішуємо з нашими консультантами на якій біржі буде більш вигідно провести розміщення. У результаті плануємо залучити приблизно 5-6 млрд. доларів, які підуть на розвиток компанії, збільшення видобутку газу в нашій країні, модернізацію вітчизняної газотранспортної системи", - підкреслив Бойко.

Міністр зазначив, що такі розміщення акцій - загальноприйнята у світі цивілізована практика.

"Це продаж на фондовому ринку, коли ніякого одного покупця не буде, а будуть інвестори, які хочуть придбати ці акції і готові платити кошти", - сказав він.

Як повідомлялося, на засiданнi керiвної ради комiтету з економiчних реформ у понеділок президент Вiктор Янукович заявив, що не виключає можливостi продажу частини НАК "Нафтогаз України".

Він зазначив, що для надійного забезпечення споживачів газом і продуктами нафтопереробки "нам необхідно залучити кошти на зовнішніх і внутрішніх ринках".

"Якщо для цього необхідно поступитися частиною НАК "Нафтогаз України" і продати на міжнародних біржах певну частину акцій, на це треба йти", - додав Янукович.

За словами глави НАК Євгенія Бакуліна, "Нафтогаз України" планує вийти на IPO в 2012-2013 роках.

Кабмін хоче отримати мільярди доларів від IPO "Нафтогазу"


Новини Статті Аналітика
Провідний виробник акумуляторів в Україні встановив ціну акцій у ході IPO Провідний виробник акумуляторів в Україні встановив ціну акцій у ході IPO Фонди прямих інвестицій мають шанс реабілітуватися Фонди прямих інвестицій мають шанс реабілітуватися Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
"Нафтогаз України" продав ОВДП на 5 млрд грн "Дельта банку" Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Організатори IPO Яндекса викупили більш ніж п’ять мільйонів акцій Організатори IPO Яндекса викупили більш ніж п’ять мільйонів акцій Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Іспанія вийде на IPO в рамках загальної програми приватизації для скорочення дефіциту бюджету Іспанія вийде на IPO в рамках загальної програми приватизації для скорочення дефіциту бюджету Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
"Яндекс" на IPO за день подорожчав на 40% У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті