Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 16:14 | London, Apr 26 14:14 | New York, Apr 26 10:14
Shanghai, Apr 26 22:14 | Tokyo, Apr 26 23:14 | Sydney, Apr 27 01:14

Страховики хочуть заробити на Євро-2012



22 лютого 2011 в 16:14 - Роман Зайцев


Страховики хочуть заробити на Євро-2012

Через тиждень Антимонопольний комітет України (АМКУ) може надати дозвіл дев’яти найбільшим страховикам України на створення ними "Європулу 2012". На страхуванні "футбольних" ризиків компанії планують заробити, як мінімум, 10 млн. грн.



Антимонопольний комітет України (АМКУ) може дозволити 9 страховим компаніям спільно страхувати ризики фінальної частини чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

"Враховуючи, що така співпраця може бути розцінена, як змова, ми повинні були отримати дозвіл в Антимонопольному комітеті Україні", - пояснили в Українській федерації страхування (УФС), компанії яка і виступила ініціатором створення майбутнього об‘єднання "Європул 2012".

Як повідомляє АМКУ, учасниками Європулу виступили такі страхові компанії, як: "Оранта", "ІНГО Україна", "Універсальна", "Дженералі Гарант", "Європейське туристичне страхування", "АХА Страхування", "Європейський страховий альянс", СГ "ТАС" та Українська страхова група.

"Страховики уклали договір про створення такого пулу ще в 2009 році, але з відстрочкою вступу в силу - до моменту отримання від АМКУ дозволу", - повідомив глава правового комітету УФС Олександр Нагорний.

За його словами, основні ризики, які планують страхувати учасники пулу - будівельно-монтажні.

"Але пул зможе запропонувати клієнтам також комплексний договір, який буде включати і інші пов‘язані ризики, зокрема, відповідальність перед третіми особами", - уточнив він.

Тому страховики просять у АМКУ дозвіл для пулу здійснювати страхування (перестрахування) інвестиційних ризиків інвесторів при реалізації ними інвестиційних програм з організації підготовки та проведення чемпіонату.

"Ми хочемо показати інвесторам те, що більша частина їх ризиків може бути застрахована всередині країни. Це, по-перше, вигідно клієнтам, так як ціни вітчизняних страховиків будуть нижче, ніж зарубіжних. По-друге, це вигідно державі, тому що гроші, витрачені на страхування об‘єктів, що не підуть закордонним перестраховикам, а працюватимуть на економіку країни. І, по-третє, пул буде для самих страховиків хорошою практикою роботи в таких об‘єднаннях, яка допоможе їм оцінити свої сили і можливості ", - вважає віце-президент страхової групи "АХА" Андрій Перетяжко.

За його словами, поодинці сьогодні жоден вітчизняний страховик не зможе застрахувати, наприклад, СК "Олімпійський", а спільними силами всіх учасників пулу це цілком реально.

"Загальна страхова ємність, яку можуть взяти на себе, не порушуючи закон, учасники пулу" Євро 2012 "- це, як мінімум, 1 млрд. грн. Жодна компанія сьогодні самостійно такою ємністю для страхування великих ризиків не має", - заявив експерт . Якщо врахувати, що, в середньому, за оцінками страховиків тариф на будівельно-монтажні ризики становить 1%, то компанії можуть заробити на страхуванні ризиків чемпіонату, як мінімум, 10 млн. грн.

На сайті АМКУ значиться, що всі зауваження та пропозиції до даної заяви страховиків можуть надходити до комітету до 1 березня 2011 року. "Теоретично вже з наступного тижня "Європул 2012" може почати роботу. Але це не означає, що він відразу одержить можливість страхувати всі ризики чемпіонату. Попереду проведення маркетингових заходів, велика робота з потенційними клієнтами", - зазначив глава правового комітету УФС.

Страховики хочуть заробити на Євро-2012


Новини Статті Аналітика
Вартість медичних страховок для українських туристів подорожчала Вартість медичних страховок для українських туристів подорожчала Актуальні напрями інвестиційних проектів Актуальні напрями інвестиційних проектів Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Generali Group пішла з українського ринку Generali Group пішла з українського ринку Управління інвестиційними ризиками підприємства Управління інвестиційними ризиками підприємства ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
ЄБРР може отримати до 23% в СК ЄБРР може отримати до 23% в СК "Універсальна" Страхування у системі фінансування житлового будівництва Страхування у системі фінансування житлового будівництва Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Акціонери Акціонери "Оранти" продадуть блокпакет нерезиденту Інноваційний підхід до формування страхових продуктів Інноваційний підхід до формування страхових продуктів I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
На ринку іпотечного кредитування збільшилось число гравців На ринку іпотечного кредитування збільшилось число гравців Екологізації виробництва на вітчизняних підприємствах: організаційно-економічний аспект Екологізації виробництва на вітчизняних підприємствах: організаційно-економічний аспект I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті