Інвестиції.орг

Kyiv, Mar 19 07:04 | London, Mar 19 05:04 | New York, Mar 19 01:04
Shanghai, Mar 19 13:04 | Tokyo, Mar 19 14:04 | Sydney, Mar 19 16:04

На ринку іпотечного кредитування збільшилось число гравців



1 квітня 2011 в 13:02 - Ілона Чіркова


На ринку іпотечного кредитування збільшилось число гравців

Кількість гравців на українському ринку іпотечного кредитування зросло.



Про це сказала в коментарі агентству УНІАН перший заступник голови правління "Брокбізнесбанку" Наталія Синявська.

Вона підкреслила, що банки як і раніше активно пропонують як іпотечне кредитування, так і автопрограми.

Сьогодні кредити на придбання нерухомості пропонуються на умовах від 15 до 25,25 річних на термін від 10 до 20 років. Розмір авансу коливається від 30% від вартості об‘єкта, іноді 25% при спільних програмах з забудовником.

Одноразові комісії були трохи збільшені, і їх рівень тепер складає від 1% до 5% від суми кредиту.

За словами експерта, на придбання автомобіля банки дуже активно пропонують кредитування терміном на 1-5 років, на 7 років - не всі. Умови автокредитування склалися наступні.

Як повідомила Синявська, на ринку кредитування на споживчі цілі тенденції до здешевлення не спостерігається. Навпаки, деякі фінансові установи навіть трохи збільшили ставки.

По кредитах на споживчі цілі можна виділити кілька видів.

"Беззаставні" кредити (або під забезпечення поруки третьої особи) - реальна ставка з урахуванням усіх комісій від 30,0 до 73,2% річних.

Під заставу нерухомості - термін до 5 років, у розмірі, що не перевищує 40% від вартості застави, під ставку 16,5-27,2% річних.

Під заставу депозиту
- на термін дії депозиту, під ставку + 2-6% річних до ставки депозиту у випадку, якщо депозит розміщений в гривні, + 5-11% для застав у вигляді депозиту в іноземній валюті.

За інформацією експерта, кредитування учасників власних зарплатних проектів передбачає термін 1-2 роки, в розмірі 3-5 окладів, під реальну ставку 30-40% річних.

Причому багато банків навіть за кредитами для учасників зарплатних проектів встановлюють додаткову комісію за зняття грошей з карткового рахунку в розмірі від 1,0% до 2,5% від суми зняття, що значно підвищує реальну вартість кредиту.

Середній ліміт по кредитах на споживчі цілі в лютому склав 10-15 тис. грн.

На ринку іпотечного кредитування збільшилось число гравців


Новини Статті Аналітика
Вартість медичних страховок для українських туристів подорожчала Вартість медичних страховок для українських туристів подорожчала Актуальні напрями інвестиційних проектів Актуальні напрями інвестиційних проектів Макроогляд, січень Макроогляд, січень
Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review
Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Обзор фондового рынка 11.07.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 11.07.2011_PreMarket
Загальний обсяг нових депозитів у квітні 2011 р. зменшився до 98 млрд грн. Загальний обсяг нових депозитів у квітні 2011 р. зменшився до 98 млрд грн. Інновації як основа конкурентоспроможності підприємства Інновації як основа конкурентоспроможності підприємства Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому
Загальний обсяг нових кредитів у квітні зменшився до 110 млрд грн. Загальний обсяг нових кредитів у квітні зменшився до 110 млрд грн. Управління інвестиційними ризиками підприємства Управління інвестиційними ризиками підприємства Місячний огляд фінансових ринків України - Лютий Місячний огляд фінансових ринків України - Лютий

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Як байка, так і життя ціниться не за довжину, а за зміст.

Сенека
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті