Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 08:51 | London, Apr 25 06:51 | New York, Apr 25 02:51
Shanghai, Apr 25 14:51 | Tokyo, Apr 25 15:51 | Sydney, Apr 25 17:51

ЄБРР може отримати до 23% в СК "Універсальна"

ЄБРР може отримати до 23% в СК "Універсальна"




18 травня 2011 в 10:20 - Роман Зайцев


ЄБРР може отримати до 23% в СК "Універсальна"

"Універсальна інвестиційна група" готова зменшити свою частку в СК "Універсальна" нижче контрольної в рамках залучення в компанію Європейського банку реконструкції і розвитку.



Про це заявив голова наглядової ради, мажоритарний власник Віталій Антонов у кулуарах 7-ї щорічної конференції Інституту Адама Сміта "Український інвестиційний саміт", що проходить в Лондоні 15-18 травня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми готові втратити контроль - для нас це не принципово, не головний бізнес у групі. Ми бачимо, що прихід ЄБРР тільки посилить бренд, посилить компанію та її позиції на ринку", - сказав він.

За його словами, частка ЄБРР після додаткової емісії може скласти близько 23%.

Антонов додав, що у разі успішного завершення проекту СК "Універсальна" стане першою українською страховою компанією за участю ЄБРР.

Голова наглядової ради також зазначив, що підтримує введення в неї представників ЄБРР і незалежних директорів, оскільки це відповідає стратегії щодо збільшення відкритості компанії.

Відповідаючи на питання про продовження співробітництва з ЄБРР у найбільшому активі групи - концерні "Галнафтогаз", Антонов повідомив агентству, що за підсумками схваленого нещодавно радою директорів банку проекту частка ЄБРР в концерні збільшиться з на 7-8 процентних пунктів.

Він нагадав, що "Галнафтогаз" раніше залучив пре-IPO фінансування, випустивши конвертовані ноти.

"Ми розглядали IPO, але не здійснили, приходить час викупляти ці ноти, ми перекредитуємося під викуп цих нот: ЄБРР увійде в капітал і дасть кредит", - зазначив Антонов.

За його словами, незважаючи на зростання цін на ринку, "Галнафтогазу" з початку року вдалося збільшити продажі нафтопродуктів у натуральному вираженні на кілька відсотків.

"Хоча фінансові показники гірші, ніж у минулому році, оскільки перший квартал ми тримали низьку, навіть від‘ємну рентабельність", - додав мажоритарій.

СК "Універсальна" заснована в 1991 році і входить в першу десятку компаній страхового ринку України, маючи понад 200 точок продажів. Компанія пропонує послуги у 37 видах страхування.

СК "Універсальна" входить у створену в 1995 році УІГ, яка координує низку бізнес-проектів в Україні, серед яких концерн "Галнафтогаз" (мережа автозаправних комплексів "ОККО"), концерн "Хлібпром", UDC Holding і декілька венчурних бізнесів.

Її кінцевим бенефіціаром виступає український бізнесмен Віталій Антонов, який очолює наглядову раду страхової компанії.

ЄБРР вже є міноритарним акціонером "Галнафтогазу" і на початку травня вирішив збільшити свій внесок у капітал цього нафтотрейдера.

СК "Універсальна" стала першою страховою компанією, акції якої котируються на українській фондовій біржі ПФТС.

Серед акціонерів компанії, згідно з даними на її сайті, Whiteford Limited - 53,71%, Goldman Sachs - 10,54%, Emerging Europe Growth Fund, LP, керований Horizon Capital, - 10,65%, Genesis - 9,89%.

Холдинговою компанією "Галнафтогазу" виступає компанія GNG Retail Public Limited, якій належить близько 64%.

Засновником і кінцевим бенефіціаром групи виступає Антонов.

За даними IFC, ЄБРР належить близько 10,3%, і його частка може зрости до 19% у разі дорозміщення акцій в рамках цього проекту.

ЄБРР може отримати до 23% в СК "Універсальна"


Новини Статті Аналітика
Вартість медичних страховок для українських туристів подорожчала Вартість медичних страховок для українських туристів подорожчала Актуальні напрями інвестиційних проектів Актуальні напрями інвестиційних проектів Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Власник Власник "Універсальної інвестиційної групи" збирається продати свій страховий бізнес Управління інвестиційними ризиками підприємства Управління інвестиційними ризиками підприємства ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
"Галнафтогаз" планує вийти на Варшавську біржу протягом року Страхування у системі фінансування житлового будівництва Страхування у системі фінансування житлового будівництва Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Київ втратив можливість призначати одного з директорів-розпорядників ЄБРР Київ втратив можливість призначати одного з директорів-розпорядників ЄБРР Інноваційний підхід до формування страхових продуктів Інноваційний підхід до формування страхових продуктів I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
ЄБРР планує інвестувати в проекти на Близькому Сході і в Північній Африці до 2,5 млрд євро щорічно ЄБРР планує інвестувати в проекти на Близькому Сході і в Північній Африці до 2,5 млрд євро щорічно Екологізації виробництва на вітчизняних підприємствах: організаційно-економічний аспект Екологізації виробництва на вітчизняних підприємствах: організаційно-економічний аспект I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті